Zanka elsker gult og mørkeblåt

- Jeg er glad for igen at spille i en topklub, så betyder det mindre, at det er uden for de fem største ligaer, siger Mathias Zanka Jørgensen, der trives godt i gult og mørkeblåt - Fenerbahces farver

Mathias Zanka Jørgensen med korslagte arme. Forsvarsspilleren har ellers ikke været i defensiven de seneste uger. Han har fået en drømmestart i Fenerbahce. Foto: Lars Poulsen.
Mathias Zanka Jørgensen med korslagte arme. Forsvarsspilleren har ellers ikke været i defensiven de seneste uger. Han har fået en drømmestart i Fenerbahce. Foto: Lars Poulsen.

GIBRALTAR (Ekstra Bladet):  I mange år har Mathias Zanka Jørgensen været vant til at spille på et tophold, hvor det kun handlede om at vinde titler.

Tiden i FC København har gjort noget ved forsvarsspilleren, som han har savnet de sidste par sæsoner i Huddersfield.

- Det handlede kun om at overleve. Der var ingen udvikling af holdet i Huddersfield. Jeg ved ikke, om man kan sige det er hårdere, men det er en helt anden mentalitet og tankegang, man skal være bevidst om.

- Når jeg ser tilbage på de seneste to år, har jeg virkelig savnet at spille for en topklub. En klub af en vis størrelse og selvforståelse, forklarer Mathias Zanka Jørgensen, der havde landsholdskollegaen Simon Kjær med på råd inden skiftet til Fenerbahce, hvor han spillede frem til 2017.

Mathias Zanka, der ligner det sikre valg ved siden af Simon Kjær mod Gibraltar, har fået en forrygende start i tyrkiske Fenerbahce.

Mathias Zanka Jørgensen i en alvorsstund ved pressemødet, hvor Christian Eriksen er mere afslappet. Foto: Lars Poulsen.
Mathias Zanka Jørgensen i en alvorsstund ved pressemødet, hvor Christian Eriksen er mere afslappet. Foto: Lars Poulsen.
 

 

 

30 mio. fans
Han har fået fuld spilletid i de tre første kampe, hvor holdet har hentet syv point.

Selv om Fenerbahce er en stor klub i Tyrkiet, så er det også en klub under genopbygning efter en skuffende sjetteplads i sidste sæson.

- Det er et spændende projekt, jeg er blevet en del af. Men det fortæller meget om klubbens størrelse, at den har 30 millioner fans, siger Mathias Zanka Jørgensen, der nu optræder i blåt og gult – de samme farver som rivalerne fra Brøndby.

- Det er ikke gult og blåt, men gult og mørkeblåt. Tyrkerne går meget op i, at klubfarven er mørkeblå, smiler han.

Mathias Zanka fik en treårig kontrakt med mulig forlængelse med ét år – frem til 2023.

- Det var aldrig i min tankegang at vende hjem til Danmark. Jeg havde mange muligheder og kunne være taget til en klub langt tidligere. Men jeg ventede på den rigtige mulighed. Og det er Fenerbahce.

Nicklas Bendtner i Rosenborg-trøjen. Den har han haft på for sidste gang. Foto: Vincent West/Reuters/Ritzau Scanpix FC København Zankas melding til Bendtner: Har kniven for struben

Christian Eriksen aner ikke, hvor han skal spille efter midnat. Foto: Lars Poulsen Landsholdsfodbold Eriksen i transfer-limbo: Bare jeg selv kunne bestemme

Christian Eriksen havner ikke i Real Madrid i denne omgang. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix Spansk fodbold Real dropper Eriksen-skift

29 kommentarer
Vis kommentarer