Zanka revser Irland: Mildest talt ikke flatterende

Den danske forsvarsspiller Mathias 'Zanka' Jørgensen har ikke meget til overs for den type fodbold, som Irland praktiserer. Han erkender dog samtidig, at Danmark skal blive bedre på den sidste tredjedel

Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix.
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix.
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Det startede, som det sluttede i Aarhus mandag aften, da Danmark fik besøg af Irland i den fjerde indbyrdes kamp på lidt over et år.

Tre af de fire kampe er nu endt 0-0, og ligesom i de to foregående langgabere gjorde Irland det igen klart i Aarhus, at de ingen intentioner havde om at komme fremad. Danskerne forsøgte at dirke låsen op, men det lykkedes aldrig, og derfor sluttede det målløst.

Den danske forsvarsspiller Mathias 'Zanka' Jørgensen medgiver, at Danmark skal blive bedre til at lukke hold som Irland op, men han har heller ikke meget til overs for modstanderens spillestil:

- Vi skal blive bedre til at spille mod hold, der står dybt, men det er også svært at sige på baggrund af den her kamp. Jeg ved ikke, hvor mange hold der vil kopiere den stil, som Irland har og praktiserer. Det er mildest talt ikke flatterende, sagde midtstopperen umiddelbart efter kampen.

Positivt er det, at Danmark heller ikke selv blev rystet af Irland og nu står uden nederlag i en betydende landskamp i ordinær spilletid siden oktober 2016. Og det kan særligt forklares med det gode sammenhold i truppen:

- Man siger altid i fodbold, at alt kan ske, og så er det hellere om at holde sig klar og være med. Det er også en af de ting, som Åge har sagt hele vejen igennem med det her hold, at vi har brug for spillere, som er klar og kan steppe op, hvis det bliver nødvendigt.

- Fordi der er så fedt et sammenhold på det her hold, er det heller ikke svært at nyde at være her. Lige nu er det ikke mig, der sidder ude i kulden, og så er det måske nogle andre fantastiske spillere i stedet, som også er klar til at steppe op, hvis det skulle blive nødvendigt.

- Det er en homogen trup, og det er også noget, som vi værner om og går rigtig meget op i. Folk skal føle sig velkommen, og vi skal hygge os på holdet. Det er fedt, og det gør det kun sjovere at spille fodbold, fortæller Mathias 'Zanka' Jørgensen.

Kampen var den sidste for landsholdets vedkommende i 2018, og i det nye år venter kvalifikationen til EM-slutrunden i 2020 så for Åge Hareides tropper. Og målet er en direkte kvalifikation:

-Det er helt sikkert vores ambition, og jeg kan ikke se, hvorfor vi ikke skulle have den. Nu må vi se, hvordan lodtrækningen bliver, fordi lodtrækningsheld er også noget, som man altid kan have brug for. Hvis det går vores vej, tager vi det med, lød det fra Huddersfield-danskeren.

Mathias 'Zanka' Jørgensen overtog i halvlegen anførerbindet, da Christian Eriksen gik fra banen.

Yussuf ringere end alle andre danskere

Klar snak fra Hareide: - Den bedste tid i min trænerkarriere

Brøndby-stjerne ude i kulden i storklub: Kan ikke komme hjem med nul kampe

Tog bindet med hjem: Sådan gemmer han det

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis ikke det er terror – hvad er det så?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind