Annonce:
Annonce:

Zlatans opfinder kæmpede for Dolberg: ’Så må I fyre mig!’

- Kasper kan i væremåde godt minde lidt om Michael Laudrup – en stille og meget rolig fyr, mener Ajax-scouten John Steen Olsen, der satte sit eget job på spil for at få sin arbejdsgiver til at skrive kontrakt med det unge danske angrebstalent

Har du ikke allerede set den, så gense Dolbergs geniale scoring i klassikeren mellem Feyenoord og Ajax
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

5. oktober 2013 blev en dag, der på mange måder kom til at ændre Kasper Dolbergs fodboldliv markant.

Den efterårsdag spillede han U17-kamp for Silkeborg mod FC København på Frederiksberg. Kasper Dolberg blev matchvinder i opgøret, som Silkeborg vandt 1-0. Men hvad den talentfulde angriber ikke vidste på det tidspunkt var, at en erfaren talentspejder stod på sidelinjen og blev bekræftet i, at her var et ganske særligt talent.

73-årige John Steen Olsen går måske ikke så godt mere, men fodboldøjet fejler bestemt ingenting.

Det er trods alt en mand, der har skaffet Zlatan Ibrahimovic, Jesper Grønkjær, Christian Eriksen, Viktor Fischer, Michael Krohn-Dehli, Marcus Rosenberg til Ajax.

Annonce:

Og nu stod han som så ofte før til en ungdomskamp for at se på endnu et talent. Formålet med udflugten til KB’s anlæg på Frederiksberg handlede kun om at se nærmere på Kasper Dolberg. En konkret vurdering om han var god nok til Ajax.

Da John Steen havde set de første 12 minutter, havde han set rigeligt. Silkeborg-spilleren havde potentiale til at spille for Ajax.

- Kasper Dolberg bankede bolden op i hjørnet. Det var ikke svært at se, han havde et enormt potentiale, fortæller John Steen Olsen her tre år efter.

Dansk teenage-sensation top-præsterer: Det giver guldkontrakt

Dansk teenage-sensation top-præsterer: Det giver guldkontrakt Nye roser til dansk super-komet: Han har europæisk klasse

Nu er Kasper Dolberg på rekordtid blevet et kendt navn. Han har i denne sæson slået igennem i Amsterdam-klubben og scorede i weekenden i topkampen på udebane mod Nicolai Jørgensens Feyenoord.

Ingen i Ajax fortryder vist, at de fik papir på den blonde dansker fra Voel, men John Steen Olsen kom til at kæmpe en lang sej kamp, før han fik sin vilje.

- Jeg fulgte ham også i et par landskampe, så der gik en del måneder, før jeg anbefalede Ajax at hente ham.

Annonce:

- Men det var ikke alle, der var enig i den beslutning. Jeg oplevede stor modstand fra ungdomsafdelingen. Det overraskede mig. For jeg har trods alt arbejdet for Ajax i 19 år. Derfor sagde jeg, at de kunne fyre mig, forklarer John Steen Olsen og uddyber:

- Der gik et par dage, så blev tingene ordnet. Marc Overmars (sportsdirektøren, red.) er min chef. Han ville gerne se Kasper Dolberg i klubben. Og han var enig med mig, så han trumfede igennem, at Ajax skulle hente Kasper Dolberg.

Kasper Dolberg i aktion for det danske U19-landshold. Foto: All Over Press
Kasper Dolberg i aktion for det danske U19-landshold. Foto: All Over Press

Aftalen blev underskrevet i starten af 2015. Han tiltrådte sidste sommer og begyndte på U19-holdet.

Men allerede i vinterpausen var han med førsteholdstruppen på træningslejr, og siden sommerpausen har han været en fast del af truppen. Ajax solgte polske Milik til Napoli og manglede derfor en angriber.

Ham fandt den nye træner Peter Bosz i klubbens egen ungdomsafdeling,

Kasper Dolberg debuterede med et mål i Champions League-kvalifikationen mod POAK, siden har han ikke set sig tilbage og scoret fem gange i Æresdivisionen.

Det er dog ikke kun på banen, at teenageren har imponeret sin arbejdsgiver.

Annonce:

- Kasper er en utrolig sympatisk fyr, der har benene solidt på jorden. Han er målrettet og meget arbejdsom. Det er slet ikke kommet bag på mig, at han så hurtigt har fået succes, siger John Steen Olsen, der på det menneskelige plan sammenligner ham med Michael Laudrup.

- Fodboldmæssigt når ingen Michael Laudrup. Men Kaspers væremåde kan godt minde om Michael Laudrup. En stille og meget rolig fyr, påpeger John Steen Olsen, der mener Ajax-kometen bør med i landsholdstruppen i næste uge:

- Det er et stort spring til A-landsholdet, men jeg vil mene, at det Kasper har bevist hidtil i Ajax, er han god nok til at være en del af landsholdstruppen.

Kasper Dolberg har endnu ikke fået sin landsholdsdebut. 

Han er fast inventar på U21-landsholdet, men landstræner Åge Hareide var i søndags på plads i på De Kuip i Rotterdam, hvor han så Kasper Dolberg score i 1-1-opgøret mod Ajax.

- Kasper Dolberg er på vores rader. Det er der slet ingen tvivl om. Det, der imponerer mig mest, er hans kombinationsspil. Han er god at spille bolden op på, og er meget dygtig med bolden, siger Åge Hareide til Mediano og uddyber:

– Han er en fantastisk spændende spiller. Han er en meget god afslutter med kvalitet og klasse. Men spørgsmålet er om vi allerede nu skal lægge så stort et ansvar på en 19-årig spiller.

Derfor kan Dolberg blive stor

Kasper Dolberg er kun 19 år, og det er stadig lang vej, men han har potentialet til at gå hele vejen mod toppen de kommende år. Her er fem grunde til, at Dolberg kan få en flot karriere.

***

1. Han sparker godt med begge ben

Det er underordnet om bolden falder ned til højre- eller venstrebenet. Han er en træfsikker afslutter, der afslutter godt med begge ben.

***

2. Han er hurtig

I international fodbold er fart altafgørende. Den har han. Han har både hurtige fødder og er meget beslutsom.

***

3. Han er teknisk velfunderet

Han har det perfekte DNA til Ajax, fordi han er meget fodboldklog og meget teknisk velfunderet.

***

4. Han er fleksibel

Det er en stor fordel, når du i et 4-3-3 system, som Ajax spiller, kan optræde på alle tre offensive pladser. Det kan Dolberg.

***

5. Kold i de store kampe

Nogle har svært ved at præstere i de største kampe. Det problem har Dolberg ikke. Han trives med presset og er kold, selv om alt omkring ham koger.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: