Zlatans tale: Det sagde han

Zlatan Ibrahimovic holdt stort pressemøde 9.45, men han venter med at afsløre sin kommende klub lidt endnu

Her kan du se Zlatan svare på spørgsmål om fremtiden

Klokken 9.45 holdt Zlatan Ibrahimovic pressemøde i den svenske landsholdslejr, og siden mødet blev offentliggjort i aftes, har der været spekuleret i, hvad det var Zlatan vil sige.

De svenske medier gættede på, at der kunne være to årsager. Enten vil Zlatan annoncere sit landsholdsstop, eller også vil han afsløre sin nye klub.

Det blev ingen af delene.

På pressemødet fortalte Zlatan, at han fortsætter på det svenske landshold, og at han ikke vender hjem til Allsvenskan og Malmö FF.

-  Jeg er fortsat ikke interesseret, jeg er for god til Allsvenskan, sagde Zlatan direkte.

Han blev også spurgt til rygterne om Manchester United og Malmö, og her lød svaret.

- Rygterne må gerne fortsætte. I skriver historier, og jeg vil gerne se, hvem der kan finde på den bedste. Når jeg bliver trætte af dem, så vil jeg fortælle jer, hvor jeg fortsætter, sagde Zlatan.

Inden for de seneste døgn var en hjemvenden til svenske Malmö FF ellers blevet aktuel, efter Zlatan i pausen af mandagens landskamp i Malmö kom med følgende svada.

- Jeg elsker Malmö. Jeg ønsker, at jeg kunne spille i dag. Jeg beder om undskyldning for det. Men jeg kommer, jeg kommer. Vent bare på mig, sådan lød ordene fra Zlatan Ibrahimovic.

Og Malmö havde været i kontakt med Zlatan.

- Det er ikke realistisk, hvis man ser på, hvem Zlatan er, og hvordan hans position er som fodboldspiller. Der er det jo urealistisk, at han skal spille en sæson i Malmö. Men det kan være realistisk, hvis man se på, hvad Zlatan føler for byen og klubben. Hvem ved, der rør sig i hans hjerne og hjerte, siger formand Håkan Jeppsson til Expressen.

- Det er som altid. Når jeg siger noget, så bliver der skabt rygter. Det, jeg mente, var, at jeg kommer til Malmø med landsholdet, sagde Zlatan på pressemødet.

Zlatan Ibrahimovic taler 9.45, og spørgsmålet er, hvad han vil sige (Foto: AP)
Zlatan Ibrahimovic taler 9.45, og spørgsmålet er, hvad han vil sige (Foto: AP)

Tidligere har det været ventet, at Zlatan ville skifte til den amerikanske MLS, men de planer ser ud til at være sat på pause, og svenskerens agent Mino Raiola har i stedet talt varmt om en retur til AC Milan, hvor han spillede inden PSG-tiden. Manchester United ligner dog fortsat det bedste bud på Zlatans næste klub, hvor han vil komme til at spille under José Mourinho.

Pressemødet bød heller ikke på landsholdsstop.

- Jeg har ikke tænkt på, om jeg stopper på landsholdet efter EM. Jeg nyder det, så længe jeg er med landsholdet. Hvor længe, jeg er med, ved jeg ikke, men jeg nyder det. Jeg er her for at spille EM, og det er det fokus, jeg har, sagde Zlatan Ibrahimovic, der dermed kan se frem til mange spørgsmål af samme slags i den kommende tid.

Allerede i sidste uge erfarede flere svenske medier, at Zlatan ville stoppe på landsholdet efter sommerens EM-slutrunde. Her afviste generalsekretæren for det svenske fodboldforbund Håkan Sjöstrand dog den påstand.

- Jeg aner intet om det her. Vi har en god dialog, men det er ikke noget, jeg kender noget til, sagde Håkan Sjöstrand til Dagens Nyheter.

- Du kan inddele svensk fodbold i tre epoker: Tiden før Zlatan, tiden med Zlatan og tiden efter. Savnet vil blive enormt, lød det fra Sjöstrand.

Tilbage i 2010 holdt Zlatan et halvt års pause fra landsholdet i forbindelse med trænerskifte på det svenske landshold og den kiksede VM-slutrunde i Sydafrika.

I øjeblikket er han samlet med det svenske landshold, der forbereder sig til EM, der bliver hans sjette slutrunde.

Næste stop Malmö FF eller Manchester United? (Foto: AP) Skandinavien Malmös bombe: Zlatan-skifte kan være realistisk

Det er ren gåsehud: Zlatan slår rekord og børnene kommer på banen: 

9 kommentarer
Vis kommentarer