Mystikken vokser: Nu er han anholdt

Fodboldikonet Ronaldinho og hans bror er blevet anholdt i Paraguay for at have rejst med falske pas

Her ses Ronaldinho, da han fredag ankom til retten i Paraguay, hvor han skulle afgive forklaring. Video: AP/Agencia EFE

Husk, at du kan se 2. Division eksklusivt på Ekstra Bladet. Få adgang her.

Den brasilianske fodboldstjerne Ronaldinho er blevet anholdt i Paraguay for at have forsøgt at komme ind i landet med falske pas.

Det oplyser politiet i Paraguay til nyhedsbureauet Reuters natten til lørdag dansk tid.

Chefefterforsker Gilberto Fleitas siger, at Ronaldinho og hans bror er blevet anholdt, blot få timer efter at en dommer havde afvist at stadfæste anklagerens forslag om en alternativ straf.

- Ordren om anholdelse er blevet udført, siger Fleitas til Reuters.

Tv-billeder viser de to brødre, da de bliver sat ind i en politibil ved et hotel i hovedstaden Asunción for at blive kørt til en politistation i udkanten af byen.

Den overraskende melding kommer, blot få timer efter at de to så ud til at gøre klar til at forlade landet efter det kaotiske ophold i Paraguay.

Ronaldinho og hans bror blev afhørt i mere end syv timer. Foto: Jorge Adorno/Reuters Fodbold Ronaldinho slipper for sigtelse for rejse med falsk pas

Ronaldinho, der er tidligere angriber for Barcelona, AC Milan og Paris Saint-Germain, ankom med sin bror til Paraguay onsdag.

De blev straks herefter afhørt af politiet, som mistænkte dem for at rejse ind i landet med falske pas.

Og fredag morgen dansk tid lød det efter en syv timer lang afhøring, at brødrene ville slippe for sigtelse på betingelse af, at de erkendte den forbrydelse, de var anklaget for.

Den offentlige anklager Federico Delfino oplyste, at der var sigtet flere personer i sagen, og at brødrene havde tilvejebragt relevante informationer og derfor ikke længere var under mistanke i sagen.

Ronaldinhos advokat har tidligere i forløbet afvist, at den tidligere Barcelona-profil og hans bror havde rejst med falske pas.

De brasilianske myndigheder inddrog Ronaldinhos pas i november 2018, da han ikke formåede at betale en bøde på 2,5 millioner dollar - knap 17 millioner kroner - for miljøskader.

Skaderne var opstået i forbindelse med opførelsen af en ejendom i Porto Alegre i det sydlige Brasilien.

39-årige Ronaldinho var inviteret til Asunción af en velgørenhedsorganisation for trængende børn og for at promovere sin nye bog.

Paige Spiranac har været igennem et helvede på grund af det ene billede. Foto: Willy Sanjuan/Ritzau Scanpix Golf Hjemsøgt af nøgenbillede - så tog hun selv affære

Thomas Kahlenberg både startede og sluttede sin professionelle karriere som spiller i Brøndby. (Arkivfoto) Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix Brøndby Kahlenberg sender 77 fodboldfans i coronakarantæne

Martin Braithwaite i selskab med en af fodboldens allerstørste Lionel Messi. Messi har i følge Braithwaite hjulpet ham meget med at falde til. Foto: Enric Fontcuberta/Ritzau Scanpix Spansk fodbold Taknemmelige Braithwaite: - Messi hjælper mig