Norge slår danske fodboldkvinder i Algarve Cup

Et overtidsmål sendte Norge videre til semifinalen i træningsturneringen Algarve Cup på bekostning af Danmark

Pernille Harder gav Danmarke en drømmestart mod Norge, men det endte med et dansk nederlag på 1-2. (Arkivfoto). Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Pernille Harder gav Danmarke en drømmestart mod Norge, men det endte med et dansk nederlag på 1-2. (Arkivfoto). Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

På et mål tre minutter inde i overtiden indledte det danske kvindelandshold i fodbold Algarve Cup med et nederlag til Norge.

Synne Jensen sikrede nordmændene en sejr på 2-1 med den sene scoring.

Med sejren går Norge videre til semifinalerne på bekostning af Danmark, der på lørdag møder Sverige, som tabte 0-1 til Tyskland.

Danmarks største stjerne, Pernille Harder, bragte de rød-hvide foran efter syv minutters spil, men få minutter senere udlignede Elise Thorsnes på et hovedstød til 1-1 for modstanderne.

Danskerne havde ligesom Norge flere muligheder for at trække sig sejrrigt ud af opgøret.

Midtvejs i første halvleg sendte Harder et skud på overliggeren.

I anden halvleg valgte de to landstrænere på sidelinjen at skifte ivrigt ud. Lars Søndergaard foretog fem udskiftninger, og i slutfasen var 20-årige Janni Thomsen tæt på at få sig en drømmedebut.

Midtbanespilleren kom igennem i venstresiden, men hendes afslutning gik i sidenettet.

I slutminutterne fik nordmændene dog sat et godt angreb op. Inde i straffesparksfeltet kunne en umarkeret Synne Jensen sparke Norge videre i turneringen.

Algarve Cup er en stærkt besat træningsturnering med deltagelse af otte nationer.