Annonce:
Annonce:

Overfaldet i voldsorgie: Forstår ikke DBUs straf

Dommen efter et voldsorgie i en serie 2-kamp falder alt for sent og er for mild, siger træner, hvis spillere brutalt blev slået og sparket ned af spillere fra FC Albertslund

Træneren for Hundige BK forstår ikke DBUs straf i voldssagen fra Serie 2
Træneren for Hundige BK forstår ikke DBUs straf i voldssagen fra Serie 2
Annonce:
Følg Fodbold

Spillere blev slået og sparket gentagne gange. Nogle trampet på, når de forsvarsløse lå på grønsværen. Andre blev nikket skaller, og træneren truede dommeren på livet. Det var 'ekstremt voldelig adfærd', som spillere og en træner fra FC Albertslund udviste lørdag 17. september i en serie 2-kamp mod Hundige BK.

Alligevel fik sagen først konsekvens for FC Albertslund onsdag, da DBU Sjællands disciplinærinstans udelukkede holdet fra resten af sæsonen og idømte karantæner til fire af de mest aktive voldsmænd.

- Jeg er tilfreds med, at der er faldet en afgørelse, men det har taget alt for lang tid. Min tillid til DBU har virkelig været sat på en hård prøve, siger Hundige BK-træner Mads Madsen til Ekstra Bladet.

Annonce:

- Albertslund skulle selvfølgelig øjeblikkeligt have været suspenderet, og holdet skulle have været lukket. Det er fint, at der er idømt karantæner, men efter min mening burde ingen af dem have lov til nogensinde at spille fodbold igen.

- En af vores spillere kunne i værste fald have mistet synet på et øje. Det er helt sindssygt, hvad der skete. At DBU ikke øjeblikkeligt udelukkede holdet, har virkelig svækket min tillid til systemet, siger Mads Madsen.

Han vurderer, at langt hovedparten af spillere og ledere fra FC Albertslund, som tog imod Hundige BK på hjemmebane, deltog i overfald på udeholdets spillere og på dommeren. Kun tre personer fra FC Albertslund, som af DBU nu er rykket ned i serie 6, var med sikkerhed ikke med til at skabe balladen, siger Mads Madsen.

- De mest aktive har fået lange karantæner, men de burde aldrig igen have lov til at spille. Forhåbentlig lukker holdet af sig selv, når det nu skal begynde helt forfra, siger Mads Madsen.

Annonce:

- Men starter holdet op igen, så må man kræve, at en observatør er til stede ved alle kampe, for ellers risikerer man jo, at modstanderne simpelt hen ikke tør stille op mod FC Albertslund.

- Jeg håber dog, at holdet lukker, og at kommunen lukker for kassen, når det gælder netop dette hold, siger Mads Madsen.

FC Albertslund er idømt en bøde på 7.500 kroner for at være årsag til afbrydelse af kampen, for ikke at have styr på spillere, træner og tilskuere. Holdet er taberdømt i den famøse kamp, og fire personer er idømt karantæne. Træneren indtil udgangen af 2019, mens to spillere er udelukket indtil udgangen af 2018. En tredje spiller har karantæne indtil 30. juni 2018.

DBU Sjællands disciplinærinstans' afgørelse:

DBU Sjællands disciplinærinstans har i dag truffet afgørelse i sagen mod FC Albertslund:

FC Albertslund udelukkes fra turneringen i serie 2 i indeværende sæson 2016/2017. (FC Albertslund taberdømmes 0-3 i ovenstående kamp, og Hundige BK vinder derfor 3-0). Klubben må derfor starte i serie 6 fra sæsonen 2017/2018 når udelukkelsen ophæves.

Bøder:

  • FC Albertslund idømmes en bøde på kr. 3.000,- for at være årsag til afbrydelsen af ovenstående kamp.
     
  • FC Albertslund idømmes en bøde på kr. 3.000,- for ikke at have styr på klubbens træner samt spillere.
     
  • FC Albertslund idømmes en bøde på kr. 1.500,- for ikke at have styr på klubbens tilskuere. (I alt bøder for kr. 7.500,-)

FC Albertslunds træner idømmes karantæne fra al dansk fodbold frem til 31.12.2019 for at have truet kampens dommer på livet, slå ud efter dommeren og have deltaget i den efterfølgende tumult.

FC Albertslunds spiller idømmes karantæne fra al dansk fodbold frem til 31.12.2018 for at have overfaldet en Hundige BK spiller med en skalle samt spark og have deltaget i den efterfølgende tumult.

FC Albertslunds spiller idømmes karantæne fra al dansk fodbold frem til 31.12.2018 for at have slået dommeren samt truet dommeren på livet og have deltaget i den efterfølgende tumult.

FC Albertslunds spiller, der stjal dommerens notatkort samt deltog i tumulten inde på banen, idømmes karantæne fra al dansk fodbold frem til 30.6.2018. (FC Albertslund er blevet bedt om at oplyse navnet på sidstnævnte spiller inden for de næste otte dage. Og hvis klubben ikke skulle overholde denne frist, idømmes der endnu en bøde, som samtidig fordobles ved hver efterfølgende rykker.)

Disciplinærinstansen har dog ikke hjemmel til at sanktionere de tilskuere, som var indblandet i overfaldene. De pågældende sager er derfor overladt til politiets videre efterforskning i sagen.

Albertslund-spillere idømt hårde straffe for vold

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Regeringen har en regnemaskine, der forudsiger alt
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: