Qatar-feber: Over en million billetter solgt

VM-arrangørerne har indtil nu solgt 1,2 millioner billetter til slutrunden i Qatar i november og december

Christian Eriksen og resten af det danske landshold er blandt de hold, der har kvalificeret sig til VM i Qatar. Billetterne til slutrunden bliver revet væk. (Arkivfoto). Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Christian Eriksen og resten af det danske landshold er blandt de hold, der har kvalificeret sig til VM i Qatar. Billetterne til slutrunden bliver revet væk. (Arkivfoto). Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Følg Fodbold

1,2 millioner billetter er blevet solgt til VM-slutrunden i Qatar senere på året. Det meddeler arrangørerne onsdag.

Det er første gang, at der er blevet offentliggjort et antal af solgte billetter til verdensmesterskabet.

- Jeg tror, at der er solgt 1,2 millioner billetter allerede. Så folk køber faktisk billetter og glæder sig til at komme, lyder det fra Hassan Al Thawadi, der er chef for Qatars VM-komité.

Salget af billetter er senere blevet bekræftet ifølge AFP.

Totalt vil der kunne sælges omkring to millioner billetter, men mange flere fodboldfans ønsker at se kampene i løbet af de 28 dage i november og december.

VM-arrangørerne har tidligere meddelt, at der er ansøgt om 23,5 millioner billetter til VM. Det er et tal, der kan stige op mod slutrunden.

Til sammenligning var der i dagene før starten på VM i Rusland i 2018 solgt 2,4 millioner billetter.

VM i Qatar har fået meget kritik på grund af synet på menneskerettigheder og forholdene for migrantarbejdere i landet.

Fodbold-VM starter 21. november og varer til 18. december. Danmark er blandt de deltagende nationer.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Ekstra Bladets Jan Jensen har i mere end ti år skrevet kritisk om FIFA og Qatars VM-værtsskab. Hør hele den utrolige historie her

 

VM i Qatar er den største skandale i fodboldens historie. Det handler om magt, slaveri og korruption.

 

 

Han var udlært af Brasiliens største gangster, og da han blev FIFA’s præsident, satte han gang i en omfattende korruptionskultur.

 

VM i Frankrig i 1998 var et af de smukkeste, men på FIFA’s kongres i Paris blev det grimt. Verdensfodbolden fik en ny Godfather.

 

 

En intim frokost i det franske præsidentpalads i Paris fik afgørende betydning, da værterne for  VM i 2018 og 2022 skulle vælges.

 

Med 'I'm just a fat crook from Queens' som meddeler, og med FBI som dirigent, blev en række af fodboldens gangstere sat bag tremmer.

 

Der gik rystelser gennem Zürich. FIFA-kolossen krakelerede. Sepp Blatter holdt krampagtigt fast i magten, men til sidst blev også han fanget i korruptionens dynd. Han trak Michel Platini med sig. Her syv år efter risikerer de at havne i spjældet.

 

Det blev endnu en vild dag i Zürich. FIFA skulle vælge ny præsident og i kulissen sloges sheiker fra flere lande for at vinde indflydelse. Afsnit 7 er det sidste i første sæson. Fortvivl ikke, der kommer en ny sæson til efteråret.

 

 

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksens styre er taget til fange

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind