Serie 2-bøller kylet ud af kommunen

Spillerne fra FC Albertslund udelukket fra kommunens anlæg indtil videre, og det kan vare en rum tid, inden de kommer tilbage – hvis det overhovedet sker

FC Albertslund har i den grad fået det røde kort. Først af DBU - og nu også af kommunen. Arkivfoto
FC Albertslund har i den grad fået det røde kort. Først af DBU - og nu også af kommunen. Arkivfoto
Følg Fodbold

Spillerne fra FC Albertslund er ikke bare kampløse – de er også hjemløse fra og med i dag og frem, til der er kastet fuldt lys over de brutale scener forleden, hvor fodbold blev til regulær fodvold.

- Vi har et anlæg med 20 baner, hvor tusinder af mennesker hver uge boltrer sig i aktion for de mange, mange klubber, vi har i kommunen, siger Lars Toft Simonsen (S), der er formand for kultur, bevægelse  og sundhedsudvalget i Albertslund Kommune.

- Det er derfor indlysende, at det er bedst, at det hold ikke kommer på vores anlæg. Det har jo også været en skræmmende oplevelse for de mange, der ufrivilligt blev vidner til optøjerne i weekenden, konstaterer Lars Toft Simonsen.

Derfor er indvandrerklubben FC Albertslund midlertidigt udelukket fra at benytte de kommunale baner og haller, og det er slet, slet ikke sikkert, klubben bliver inviteret indenfor i varmen igen.

- DBU Sjælland har ekspertise fra lignende sager, og unionens undersøgelse er vi helt trygge ved. Men vi er ikke underlagt DBU’s regler og skal og må tage andre hensyn, og derfor er det vigtigt at pointere, at nok regner unionen med at have undersøgt sagen måske allerede i den kommende uge – men jeg forudser, der kan gå en rum tid yderligere, før vi fra kommunalt hold har et tilstrækkeligt overblik, siger udvalgsformanden.

Karantænen til FC Albertslund kan altså komme til at strække sig langt – og måske i det uendelige.

Daniel Thjellesen fra Hundige så ikke godt ud efter overfaldet 17. september, da bold blev til vold i Albertslund. Privatfoto
Daniel Thjellesen fra Hundige så ikke godt ud efter overfaldet 17. september, da bold blev til vold i Albertslund. Privatfoto
 

- Før vi inviterer klubben indenfor i varmen igen, skal vi have sikkerhed for, at klubben har forstået og accepteret de vilkår, der gælder, når vi stiller baner til rådighed for klubberne i kommunen. Klubben skal anskueliggøre, at den respekterer samfundets færdselsregler, og vi skal være stensikre på, at FC Albertslund har en struktur, der gør, at den så at sige får bragt sig selv i orden, formaner Lars Toft Simonsen.

Når det kan vare en rum tid, før klubben i givet fald bliver taget til nåde, hænger det ikke mindst sammen med, at politiet også er i fuld sving med at efterforske enkeltpersoners gøren og laden under de voldsomme optøjer forleden. Derfor kan der også falde kommunale ’følgestraffe’ individuelt til såvel spillere som eventuelt tilskuere.

- Det, der er sket, er fuldstændig uacceptabelt, men jeg må understrege, at vi jo endnu ikke ved præcist, hvad der er sket – og hvad optakten i givet fald har været. Men indtil videre er vi nødt til at tage de nødvendige hensyn ikke mindst til de mange børn, der benytter stadion, siger Lars Toft Simonsen.

Albertslund er en kommune med mange indvandrere, men det er så vidt, kulturudvalgsformanden erindrer, første gang, en klub og et hold har opført sig så voldeligt. Og problemet er ikke, at klubben er et rent indvandrerhold, vurderer Lars Toft Simonsen.

- Vi har masser af sportsgrene med hold, der udelukkende består af indvandrere, og vi har aldrig oplevet problemer overhovedet, siger han og tilføjer, at beslutningen om midlertidigt at spærre FC Albertslund fra de kommunale anlæg var såre enkel at træffe:

- Beslutningen er ualmindeligt indlysende, og det ville have været ganske underligt, hvis vi ikke havde truffet den!

Ren hooliganisme i Danmark: Helt fodboldhold og dommer overfaldet

Spillere efter voldsorgie: Det var massemord ved højlys dag

Rystet formand suspenderer Serie 2-bøller efter voldsorgie

Seneste nyt

Benny bekræfter vores bange anelser om regeringen

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.