Solbakken kritiserer DBU-formand

DBU-formand Jesper Møller er en svag leder med en svag fordømmelse af Qatar, mener Ståle Solbakken

Den norske landstræner kritiserer Jesper Møller. Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Den norske landstræner kritiserer Jesper Møller. Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Følg Sport
Følg Fodbold
Følg Blodbold EP7

Jesper Møller, som er formand for Dansk Boldspil-Union (DBU), er en svag leder, som har været alt for vag i sin kritik af Qatar, som i år danner ramme om verdensmesterskaberne i fodbold.

Det mener Ståle Solbakken, som i dag er træner for Norges landshold og tidligere har vundet adskillige trofæer som FCK-træner.

Solbakken langer i et interview med avisen B.T. ud efter Jesper Møller, som trods sin plads i bestyrelsen hos Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) ifølge den norske landstræner ikke har fordømt Qatar i hårde nok vendinger.

- Jeg synes, at Jesper Møller er svag. Jeg synes, at han er svag i sin retorik. Jeg synes, at han er svag i sin fordømmelse, siger Solbakken.

Ekstra Bladet i Qatar: Jan Jensen interviewer DBU-formand Jesper Møller om forholdene for migrantarbejdere under VM i Qatar

'Det er meget gratis'
Ifølge Jesper Møller var det afstemt med Danmark, da Norges fodboldforbund gik på talerstolen til en kongres i Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) og kritiserede VM-værtslandet.

Læs også:Skyhøje rejsepriser: Derfor vil DBU ikke hjælpe

Det giver Solbakken dog ikke meget for.

- Det er meget gratis for Jesper Møller at komme bagefter og sige, at 'Lise sagde det med sine ord. Jeg ville sige det med mine ord'. For mig er det et signal om, at 'jeg er ikke helt med dig', siger han til B.T.

Ståle Solbakken henviser til Lise Klaveness, der er præsident for det norske fodboldforbund.

Duer ikke at boykotte
DBU har ved flere lejligheder udtrykt sig kritisk om Qatars VM-værtskab.

Blandt andet da den danske fodboldspiller Nadia Nadim påtog sig rollen som ambassadør for VM i Qatar.

Læs også: Nadims store jackpot: Qatar betaler gildet

- Jeg tror meget på dialogen og på at prøve at påvirke tingene. Også i Qatar i stedet for at boykotte og blive væk. Men jeg er meget imod, at man sympatiserer med og promoverer den slutrunde og prøver at bygge den op til noget, den ikke er, sagde Jesper Møller i begyndelsen af april.

Danmark er som det eneste nordiske land kvalificeret til slutrunden i Qatar. Her er holdet kommet i pulje med Frankrig og Tunesien samt enten de Forenede Arabiske Emirater, Peru eller Australien.

Den sidste puljedeltager bliver fundet i midten af juni.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Nadia Nadim er på kort tid gået fra at være et forbillede for rigtig mange mennesker til at være voldsomt upopulær på grund af sin promovering af VM i Qatar. Forstå hele sagen om Nadia Nadims rejse fra stjerne til skurk i videoen her

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+