Ståle chokerer: Stor FCK-profil ude i flere måneder

Federico Santander skal opereres og er sandsynligvis ude til jul – Erik Johansson først klar til marts

PARKEN (Ekstra Bladet): Det var en stor nedtur, at Champions League-gruppespillet glippede for FC København.

Fiasko var det langt fra, fordi FCK allerede før mødet med Qarabag havde opfyldt målsætningen om et europæisk gruppespil. Nu bliver det ’bare’ trøstpræmien i form af Europa League.

Men den største skuffelse midt i frustrationerne afslørede Ståle Solbakken umiddelbart efter det samlede nederlag til Qarabag, der gik videre på reglen om udebanemål.

- Santander er sandsynligvis ude til jul. Han skal måske opereres, siger FCK-træneren.

Angriberen Federico Santander blev skiftet ud efter 70 minutters spil. Han sad i græsset og vred sig lidt i smerte, da Ståle Solbakken var tvunget til at skifte ham ud.

Federico Santander er førsteangriberen og var endelig ved at være tilbage på sit niveau. Nu er det et alvorligt slag, at FCK i resten af efteråret må undvære ham.

- Det eneste, vi var sikre på før i dag, var, at vi ikke skulle have en angriber. Nu er vi i en anden situation og skal måske have en ny angriber ind, forklarer Ståle Solbakken.

Han var nedslået og meget skuffet over, at Champions League-billetten glippede.

- Det er skuffende. Jeg ved, vi havde slået dem om én måned. Vi leverer en god kamp, men det er retfærdigt, at Qarabag går videre. Det var i udekampen, vi ikke leverede varen, erkender FCK-træneren, der talte syv chancer til sit eget hold, mens han kun noterede to til gæsterne.

- Vores europæiske kampagne er mere end godkendt. Det kunne være sluttet for os allerede i anden runde mod Zilina, påpeger han.

Nu kommer han til at mangle to markante profiler – Erik Johansson og Federico Santander – i efterårets gruppespil i Europa League.

Erik Johansson vil være ude til marts, mens det tyder på, at Santander er ude til jul. Vi er tynde på nogle positioner, og nu må vi se, hvad vi kan få ind, inden transfervinduet lukker. Nu må vi se, om Brøndby vil sælge Pukki, siger Ståle Solbakken med et skævt smil.

Champions League-slagtet: Sølle, FCK!

Sløsede FCK misser Champions League

Stærke FCK-præstationer - en faldt helt igennem