Har fået nok af vanvid: Nu vil de stoppe storklubberne

Lønloft kan være på vej i fodboldverdenen, hvor UEFA er klar til at sanktionere de store klubber, der bryder Financial Fair Play-reglerne

Sådan snyder de: Ombejlet superstjerne er til lægetjek

Neymar, Ousmane Dembelé og snart også Kylian Mbappé. Denne sommer er fodboldens transfermarked gået helt amok. Beløbene er blevet større både mellem klubberne og i lønningerne til spillerne.

Måske kan en løsning med et lønloft være en mulighed. UEFA vil nu rette henvendelse til Europa-Kommisionen omrkring dette. Det afslører UEFA-præsident Aleksander Ceferin nu.

- Vi gør snart et nyt forsøg, og det handler ikke kun om løn-begrænsninger, men også om begrænsning af trupper eller en begrænsning af udlån, siger Ceferin til Kicker.

- Der er en klub, der har 22 udlejede spillere. Andre køber kun for at svække konkurrenterne. I Italien har en klub 103 spillere på kontrakt. Her kan vi gribe ind uden EU, siger Ceferin.

TransferDøgnet August 2017

Siden Neymars skifte til Paris SG for astronomiske 1,65 milliarder kroner, så har der været stor debat omkring, om UEFAs tiltag med Financial Fair Play virker.

- Jeg håber, at de har forstået det. Hvis ikke så må vi lære dem, hvad det betyder. Og jeg mener ikke kun PSG, men alle. Vi holder øje med situationen. Transfervinduet er endnu ikke lukket. Tro mig, vi arbejder på det, siger Ceferin.

Artiklen fortsætter under billederne:

doc6w3lcgibwckhtto9dbe.jpg

doc6wfwgynse9e4vgj9kai.jpg 

UEFA-præsidenten godtager ikke beskyldninger om, at man kun straffer de små klubber.

- Vi tjekker alle klubber. Efter dette transfervindue og afslutningen på vores undersøgelser, så vil vi vise, at reglerne gælder for alle. Hvis vi ikke respekterer vores egne regler, kan vi pakke sammen, så er vi blot en tandløs tiger, siger Ceferin.

Spørgsmålet er, om straffen bliver højere i fremtiden.

- Vi har mange muligheder for at sanktionere som for eksempel udelukkelse fra turneringer og point-reduktioner, siger Ceferin.

- Man vi er ikke et bureaukrati, der vil dræbe klubberne. Vi må tale med dem og fortælle dem, hvad de skal gøre, og hvis de ikke hører efter, så er vi nødt til at reagere, siger Ceferin.

Mandag kom det frem, at Paris SG for at slippe uden om reglerne for Financial Fair Play havde planer om at leje Kylian Mbappé i Monaco med en købsoption, der så kunne indløses til 1,34 milliarder næste sommer, hvor klubben ikke længere vil have problemer med UEFA-reglerne.

Barcas millionkøb til grin ved præsentationen

62306929.jpg

Selvom man koster over en milliard, kan det være svært at jonglere med en bold:

Så presset er Superliga-klubberne og her skal de handle

De ekstreme fodboldkontrakter: Hvorfor megalønninger giver mening for Real Madrid