Kjærs gigant-kontrakt: Så meget tjener han i Sevilla

- Det er et skridt op for mig og den spanske liga er den stærkeste i verden, siger Simon Kjær efter drømmeskiftet til Sevilla, hvor han har udsigt til at tjene 30 mio. kr. om året – netto.

Det er ganske naturligt, at Simon Kjær kalder skiftet fra Fenerbahce til Sevilla for et drømmeskifte.

For ikke nok med, at han skifter til den formentlig stærkeste liga i verden, så beholder han også den astronomiske løn, der de seneste år har gjort ham til Danmarks bedst betalte fodboldspiller.

I Fenerbahce fik Simon Kjær 30 mio. kr. om året – netto. Det lønniveau fortsætter han med efter skiftet til Sevilla, bekræfter han overfor Ekstra Bladet.

- Jeg vil ikke tale om, hvor meget jeg tjener, men jeg er naturligvis ikke gået ned i løn ved at skifte til en endnu bedre og større klub. Jeg synes, at Sevilla har strakt sig langt i forhandlingerne med Fenerbahce. De har virkelig vist, at de ville have mig, og jeg skal gøre alt for at betale tilbage på banen, siger Simon Kjær i et interview med Ekstra Bladet.

Et skridt op
Simon Kjær kom til Sevilla tirsdag aften, gennemgik lægetjek og underskrev den fireårige aftale sent onsdag.

- Jeg har allerede haft den første træning torsdag morgen. Det var træning med meget høj kvalitet, og det var dejligt at være i gang sammen med holdet. Jeg er blevet fantastisk modtaget i byen og i klubben, og nu glæder jeg mig bare helt vildt til den nye sæson, siger den nye styrmand i Sevilla-forsvaret.

Han er stolt og lykkelig over skiftet til den spanske liga, hvor Cristiano Ronaldo, Lionel Messi og Luis Suarez bliver de nye modstandere.

- Det er rigtigt stort skifte for mig og et klart skridt op. Sevilla er en topklub i en topliga, og internationalt set kan jeg kun være voldsomt imponeret over deres tre titler i Europa League i de seneste fire år. Den spanske liga har jo i det hele taget gjort rent bord internationalt og står vel ret skarpt som den stærkeste liga i verden. Det er ret vildt, hvad de spanske klubber præsterer - og ikke mindst Sevilla, siger Simon Kjær, der i sandhed blev bekræftet i sin enorme popularitet hos Fenerbahces fans.

Da det stod klart han skiftede til Sevilla, skrev han to farvel-tweets, der har betydet, at mere end 1,2 millioner Fenerbahce-fans har reageret på opslagene.

Talte med Krohn-Dehli og Poulsen
Inden Simon Kjær skrev under med Sevilla, tog han en snak med både Michael Krohn-Dehli, der spiller i klubben, og Christian Poulsen, der har en fortid i Sevilla.

- Jeg ringede både til Michael og til Christian Poulsen, og de fortalte udelukkende positive ting om byen og klubben. De fortalte, at det er en fantastisk og meget ambitiøs klub og en by, der elsker fodbold med masser af passion blandt supporterne. Det er jo lige præcis, hvad en fodboldspiller gerne vil høre, forklarer Simon Kjær.

Sevilla bliver den syvende klub i Simon Kjærs karriere. Nu har han spillet i fire af dem fem store ligaer: Serie A, Bundesligaen, Ligue 1 og altså La Liga.

Sevilla er det helt rigtige
- Jeg har været så heldig at have været i store klubber i karrieren, men det her slår alt og virker som det helt rigtige skifte nu, hvor jeg som 28-årig føler, at jeg aldrig har været bedre. Jeg er stolt over at være dansk landsholdsanfører, og jeg føler, at det øgede ansvar på banen gør mig bedre, og det tror jeg også på, at skiftet til Sevilla vil gøre, siger Simon Kjær og slår fast:

- Nu bliver det en fantastisk mulighed at skulle spille med og mod de allerbedste i verden i La Liga, og Sevilla spiller rigtigt god fodbold med en vidunderlig vindermentalitet i klubben. Det her er det skifte, jeg har drømt om, påpeger han.

Simon Kjær har i transfervinduet været linket til flere klubber. Specielt AC Milan har været nævnt, men også Inter, Lyon, Monaco, Marseille og flere klubber fra Premier League.

- Der var flere interesserede klubber, men det er altid svært at skille rygter fra virkelighed, for der er altid mange interesserede klubber i hvert eneste transfervindue. Da Sevilla meldte sig på banen, var det så spændende rent sportsligt, at jeg ikke var i tvivl om, den mulighed skulle vi jagte. Sevilla er en klub, der ved, hvordan man vinder trofæer, og det skal vi fortsætte med, fastslår Simon Kjær.

Vild slutning: FCM videre i sidste øjeblik

Officielt: Neymars skifte slår verdensrekord

Alles kaputt: Brøndby ude af Europa