Laudrup om muligt exit: Der skal ske noget drastisk

Michael Laudrup har umiddelbart ingen planer om at forlade Qatar trods problemerne i oliestaten

Alt tyder nu på, at Michael Laudrup snupper endnu et år i Qatar trods uroligheder i landet (Foto: AP)
Alt tyder nu på, at Michael Laudrup snupper endnu et år i Qatar trods uroligheder i landet (Foto: AP)

Michael Laudrups fremtid i Qatar og klubben Al-Rayyan hang i en tynd tråd, da fem af oliestatens naboer i juni valgte at droppe alle diplomatiske forbindelser, fordi landene mener, at de kommende VM-værter støtter terror.

Nu ser det imidlertid ud til at den danske fodboldlegende fortsætter og opfylder den kontrakt, han underskrev sidste år.

- Vi har allerede været i gang med træningen i snart en måned, og med mindre der sker noget drastisk, så er det vores plan at blive her, skriver Michael Laudrup i en mail til DR.

Ingen forskel i dagligdagen
Da krisen mellem de arabiske lande brød ud, var Laudrups berygtede agent, Bayram Tutumlu, ellers ikke sen til at advare mod, at trænerens karriere i Qatar kunne være slut.

- Hvis situationen ikke bliver bedre, bør Michael blive i sit hjemland. Han har ingen grund til at bringe sit liv i fare. Vi afventer, hvad der sker i Qatar, for lige nu at det ikke muligt at træne i Qatar. Hans og familiens liv er det vigtigste. Vi venter til slutningen af denne måned og ser, lød det ved den lejlighed fra Tutumlu til TV2.

Han og hustruen, Siw, mærker dog tilsyneladende ikke det store til den iskolde luft mellem de arabiske lande.

- Jeg synes ikke, at der i dagligdagen er nogen forskel bortset fra enkelte varer i supermarkedet, som er blevet udskiftet og nu er fra producenter fra andre lande end tidligere, lyder det fra Laudrup.

Det er Saudi-Arabien, Egypten, Yemen, Bahrain og De Forenede Arabiske Emirater, der har valgt at vende Qatar ryggen, og det er eksempelvis ikke muligt at flyve direkte fra Qatar til flere af nabolandene.

Sidste eller næstsidste trænerjob
Den tidligere Brøndby-træner har flere gange givet udtryk for, at han ikke har planer om at være fodboldtræner resten af sit liv, og det gentager han endnu en gang over for DR.

Han forklarer, at jobbet i Al-Rayyan er hans sidste eller næstsidste og afviser samtidig, at han ikke ser sin fremtid i en europæisk klub.

Årsagen til, at trænerkarrieren angiveligt lakker mod enden for Michael Laudrup, er, at han ønsker en anderledes hverdag inden for en 'overskuelig fremtid'.

Michael Laudrup skrev en to-årig kontrakt sidste år og har dermed et år tilbage af kontrakten med Al-Rayyan. Han har tidligere været træner i Lekhwiya i Qatar fra 2014-2015.

Nu bryder Laudrups berygtede agent tavsheden: Sådan er mit forhold til Michael
Store uroligheder i Qatar: Laudrup og familien i alvorlig fare
Toptræner til storklub: Tag Michael Laudrup