Stortalent lagde fodbold-Danmark ned: Nu er han ikke god nok til bænken

Det danske stortalent Pierre-Emile Højbjerg er langt fra startopstillingen i Southampton, hvor han i weekenden end ikke var på bænken. Men hverken agent Søren Lerby eller den britiske journalist Peter Howard tror, at sommerskifte kommer på tale

Højbjerg er langt fra holdet i England - det giver næppe plads på landsholdet. Foto: Lars Poulsen
Højbjerg er langt fra holdet i England - det giver næppe plads på landsholdet. Foto: Lars Poulsen

Forventningerne var tårnhøje fra en tidlig alder. Pierre-Emile Højbjerg var Danmarks nye skud på talentstammen, da han som teenager begyndte at få spilletid for selveste Bayern München.

Et par udlejninger til henholdsvis Augsburg og Schalke 04 skulle give den unge midtbanedynamo erfaring, men den helt store succes udeblev.

Det resulterede sidste sæson i, at Pierre-Emile Højbjerg skiftede Bayern München ud med Southampton. Samtidig satte han ny dansk transferrekord, da han blev købt for 111 millioner kroner. Men den 21-årige Højbjerg formåede ikke at slå igennem i første sæson.

Træneren hed dengang Puel - men nu er det Mauricio Pellegrino, der har overtaget tøjlerne, og noget tyder på, at han ikke ser Højbjergs vej. I weekenden var danskeren således end ikke at finde på bænken i premierekampen mod Swansea.

Pierre-Emile Højbjerg fik sporadisk med spilletid i sidste sæson. Det blev til 0 mål og 0 assists for danskeren. Foto: All Over Press
Pierre-Emile Højbjerg fik sporadisk med spilletid i sidste sæson. Det blev til 0 mål og 0 assists for danskeren. Foto: All Over Press
 

På trods af de mørke skyer der trækker sig over midtbanespilleren i det sydlige England, og udsigten til spilletid er langt væk, fortæller Højbjergs agent - den erfarne Søren Lerby - til Ekstra Bladet, at hans klient tager kampen op mod Southamptons midtbane.

- Pierre skal ikke væk under nogen omstændigheder, siger han, inden han fortæller, at han ikke vil tale om Højbjergs situation.

Noget tyder dog på, at det kan blive en lang og hård kamp.

Fjerdevalg på midtbanen
Peter Howard, der til dagligt arbejder som sportsjournalist for Daily Echo i det sydlige England, siger til Ekstra Bladet, at nyerhvervelsen af Mario Lemina i Juventus rykker Højbjerg længere ned i hierakiet.

- Han er fjerdevalg på den centrale midtbane nu. Så hans spilletid bliver begrænset til førsteholdskampe med en lav prioritet. Han er tydeligvis i en limbo i øjeblikket, for han er alt for erfaren til at spille med U23-holdet. Han har brug for spilletid, men uden Europa League i denne sæson ser det svært ud, forklarer Peter Howard.

Netop købet af Lemina må betegnes som en milliondyr lussing i ansigtet på Pierre-Emile Højbjerg. Lemina er det dyreste indkøb nogensinde foretaget af Southampton.

- Købet af Lemina viser, at de betragter Pierre-Emile som en del af fremtiden (og ikke her og nu red.). Højbjerg virker stadig for uerfaren, og Lemina vil uden tvivl gøre Højbjergs vej til spilletid længere.

Pierre-Emile Højbjerg fik lov til at bide skeer med de helt store i sidste sæson. Her ses han i en duel med Manchester Uniteds Luke Shaw. Foto: All Over Press
Pierre-Emile Højbjerg fik lov til at bide skeer med de helt store i sidste sæson. Her ses han i en duel med Manchester Uniteds Luke Shaw. Foto: All Over Press
 

Vil ikke sælge
Den britiske sportsjournalist tror dog ikke på, at et sommerskifte kan være på tale. Southampton har brug for danskeren til bredden.

- Jeg tror, at hans muligheder i øjeblikket er at kæmpe for en plads på holdet og håbe, at de klarer sig godt, så de kan komme tilbage i Europa League. Så kan han få noget mere spilletid den vej igennem. Jeg tror ikke, at han skifter. Southampton har brug for back-up på hans position.

Pierre-Emile Højbjerg røg ud af landsholdstruppen i foråret. Dermed lover det ikke godt, når Åge Hareide udtager truppen mod Polen og Armenien på mandag.

Det har ikke været muligt for Ekstra Bladet at få en kommentar fra landstræneren.

Kinesisk rigmand køber sig ind i Premier League-klub

Ny vanvidstransfer i PL: Islænding solgt for 367 mio. kr.