Trods skyhøje Viaplay-priser: Ingen garantier til Superligafans

Der bliver ikke fremadrettet adgang på din Viaplay til at se de to kampe, som Discovery sender fra Superligaen

Nicolai Jørgensen og FCK kan ikke ses hver uge på Viaplay. Hvis man vil være sikker på at følge sit hold hver uge, skal manogså have en D-player hos SBS Discovery. (Foto: Finn Frandsen)
Nicolai Jørgensen og FCK kan ikke ses hver uge på Viaplay. Hvis man vil være sikker på at følge sit hold hver uge, skal manogså have en D-player hos SBS Discovery. (Foto: Finn Frandsen)

Har du har ét hold, du følger i Superligaen, og du samtidig har et abonnement hos Viaplay, kan du ikke være sikker på at følge dit favorithold i hver spillerunde.

Du kan nemlig ikke se samtlige seks kampe fra hver runde live på Viaplay. Sådan var det i sidste sæson, men med starten på 2015/16 sæsonen er det slut med den fordel for Viaplay kunderne.

Og på trods af en prisstigning fra 10. februar på 30 procent - fra 229 kr. til 299 kr. om måneden - bliver det heller ikke muligt i fremtiden.

Tidligere var der en aftale mellem Viaplay og Cmore, som betød, at de to kampe Canal 9 og Canal 8 viste, samtidig kunne ses hos Viaplay.

Men siden SBS Discovery har overtaget rettighederne, kan de to kampe kun ses eksklusivt hos SBS Discovery. Det er andet- og femtevalget fra hver spillerunde. Og derfor vil det for Brøndby- eller FCK-fans ikke være nok med et Viaplay-abonnement for at følge favoritklubben.

Og det ændrer sig heller ikke i den nye sæson, hvor der kommer en ekstra kamp på programmet i Superligaen. Det er endnu ikke afgjort, hvem der viser den kamp.

- Det er Viaplays målsætning at være den streamingskanal, der har mest topfodbold at tilbyde kunderne, siger Jessica Sjöberg, kommunikationschef hos Viaplay.

Se også: FCK og FCM: Vi afgiver ikke spillere til OL-hold

Kan se alt i Premier League
Til gengæld sker der ændringer, når det handler om Premier League. Tirsdag aften kunne Viaplay-kunder eksempelvis ikke se den underholdende 3-3-kamp mellem Newcastle og Manchester United, fordi SBS Discovery har et eksklusivt andetvalg på kampe spillet i midtugen og på helligdage.

Men det ændrer sig fra starten på den nye Premier League-sæson til august. Her kan Viaplay-kunder se alle Premier League-kampe live, selv om TV 3 Sport og SBS Discovery deler kampene mellem sig.

Hver kanal viser tre kampe i hver spillerunde, og de skiftes til at vælge først. Men Viaplay kunder kan være ligeglade, hvor kampene vises, fordi de kan frit vælge.

Det gælder i øvrigt også på SBS Discoverys D-Player, hvor et sportsabonnement koster 159 kr. om måneden med adgang til to superligakampe og altså Premier League.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Pernille Holbøll
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen