Annonce:
Annonce:

TV 2 efter Dubai-video: - Vil vi diskutere med Laudrup

Brian Laudrup er blandt TV 2's eksperter under VM-slutrunden i Qatar, men kanalen vil på nuværende tidspunkt ikke forholde sig offentligt til, at Laudrup agerer reklamesøjle for Dubai

I en mere end fem minutter lang video af Visit Dubai er TV 2's VM-ekspert Brian Laudrup på skærmen. Screendump: Visit Dubai
I en mere end fem minutter lang video af Visit Dubai er TV 2's VM-ekspert Brian Laudrup på skærmen. Screendump: Visit Dubai
Annonce:
Følg Fodbold

Kan Brian Laudrup forholde sig til de kritiske forhold i Qatar på TV 2, når han samtidig taler varmt om Dubai i en reklamevideo?

Det er ét af de spørgsmål, som Ekstra Bladet gerne ville have stillet tv-kanalen, der om to måneder sender direkte fra vinterens VM i fodbold med den danske fodboldlegende som en af eksperterne.

Men det ønsker TV 2 på nuværende tidspunkt ikke at svare på. Det oplyser sportschef, Frederik Lauesen, til Ekstra Bladet.

- Hvordan forholder I jer til, at Brian Laudrup agerer reklamesøjle for Dubai, når han om ikke så længe skal agere ekspert under VM-slutrunden i Qatar?

- I virkeligheden forholder vi os kun til Brian Laudrup, og den diskussion, som det her afføder, ønsker vi på TV 2 at tage med Brian Laudrup, før vi tager den i medierne. Derfor har vi på nuværende tidspunkt ikke yderligere kommentarer end den.

Annonce:

- Når du siger, at I skal diskutere det her med Brian Laudrup, hvad betyder det så? Er det en diskussion i forhold til, om han fortsat kan være VM-ekspert hos jer?

- Det har jeg ikke nogen kommentarer til. Vi skal snakke med Brian Laudrup, før vi udtaler os om det her. Det er vel meget forståeligt.

- Så det vil sige, at han ikke har vendt det her partnerskab med jer på forhånd?

- Det har jeg ingen kommentarer til.

Brian Laudrup promoverer Dubai i forbindelse med en kampagne for emiratet forud for VM i Qatar, der ligger lidt over en time væk i fly. Dubai ser nemlig gerne, at mange fans bruger emiratet som base under slutrunden i november og december.

I en video på Visit Dubais hjemmeside kan man blandt andet se og høre den tidligere landsholdsstjerne fortælle om sin legendariske jubelscene efter sin scoring mod Brasilien ved VM i 1998.

Artiklen fortsætter under videoen ...

Annonce:

Samtidig taler han særdeles varmt om omgivelserne i Dubai, hvor det blandt andet er ulovligt at være homoseksuel, ligesom mange migrantarbejdere arbejder under slave-lignende forhold. For bare at nævne nogle af de menneskerettigheder, som Dubai bryder.

Brian Laudrup har forsvaret sin promovering for Dubai i et skriftligt svar til B.T.

Her påpeger han blandt andet, at 65.000 danskere årligt er blandt de 14 millioner turister i Dubai, hvis kampagne bærer navnet 'Where the world celebrates', ligesom han mener, at man bør pege fingre af FIFA, der har tildelt Qatar slutrunden.

- I den forbindelse kan fodbold i almindelighed og et VM i særdeleshed noget særligt. Mennesker og kulturer fra hele verden kan være samlet om en begivenhed, hvor de både støtter deres eget land og samtidig komme i kontakt med folk fra andre nationer. Derfor tror jeg på, at vi lærer mere af at være sammen end at holde afstand fra hinanden, skriver han blandt andet.

Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at få Brian Laudrup til at svare på en række spørgsmål i forbindelse med sit nye samarbejde med Dubai. Dem kan du læse herunder.

Annonce:

Dét nægter Brian Laudrup at svare på:

- Har du gjort dig nogle overvejelser om at være reklamesøjle for Dubai?

- Ligesom Qatar bliver Dubai kritiseret voldsomt for deres omgang med menneskerettigheder herunder blandt andet behandling af migrantarbejdere og love mod homoseksualitet. Hvorfor har du alligevel sagt ja til promovere Dubai? Sagde du ja på grund af pengene?

- Har du fået penge for at være med i videoen? Hvis ja, hvor mange?

- Synes du, at du deltager i sportswashing?

- Dubai vil have fans til at opholde sig hos dem under VM. Er du dermed også med til at blåstemple VM-slutrunden i Qatar?

- Kommer du til at lave mere reklame for Dubai?

- Din datter er homoseksuel. Hvad tænker du om, at det er ulovligt at være homoseksuel i Dubai?

- Havde du overvejet at italesætte det i Visit Dubai-videoen?

- Flere migrantarbejdere lever under slave-lignende forhold i Dubai. Hvad synes du om det?

- Synes du, at du er med til at skabe et glorificeret billede af Dubai?

- Både TV 2 og Politiken har valgt at droppe samarbejdet med dig på grund af videoen. Hvad tænker du om det?

- Fortryder du, at du deltaget i en reklamevideo for Visit Dubai?

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Sådan bruger blodprinsen sine oliepenge

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Her har Mette Frederiksen tabt stort set alle slag
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: