10-årig bortvist fra skolen: Han lignede Zlatan

Den lille dreng forsøgte med sin nye frisure at ligne sit store idol fodboldspilleren Zlatan

Følg Fodbold
Følg Udenlandsk fodbold

Tidligere i denne uge blev en kun 10-årig dreng bortvist fra sin skole i Sosnovobor i Sibirien i Rusland, fordi han med sin nye frisure havde forsøgt at komme til at ligne sit store idol, den svenske fodboldspiller Zlatan Ibrahimovic.

Frisuren blev af lærerne og rektor beskrevet som både udfordrende og umandig samt importeret fra vesten. Og den blev også sammenlignet med den frisure, der var populær hos Hitler Jugend i nazi-Tyskland.

Det skriver flere medier heriblandt russisk BBC og The Moscow Times og Dagens Nyheter

- Han ville realisere sig selv. I morgen er der andre der også vil gøre det. Hvor ender vi så henne? Hvad skal vi for eksempel gøre, hvis der er nogen, der møder op og vil realisere sig selv gennem at slå på andre, fortæller rektor Ljudmilla Pestova til russisk BBC.

Den specielle frisure bliver i Rusland kaldt for 'drage-frisure'. Her er håret meget kort ved siderne og bag på hovedet. Men på toppen er det langt med en eventuel hestehale.

Vrede på de sociale medier
Episoden har ført til stor vrede på de sociale medier i Rusland, hvor sagen er gået viralt. Der er startet en politiefterforskning, der skal undersøge, om skolen har ret til at bortvise en elev indtil, han får klippet sit hår.

Rektor Ljudmilla Pestova siger også følgende om sagen:

- Vi har skoleuniform. Og den er ens for alle. Det står i vores regler. Og her indgår det også, at man har en såkaldt klassisk frisure, siger rektor Pestova.

Mange russere har tagget Zlatan Ibrahimovics hjemmeside, men det er stadig uvist, hvad den svenske fodboldstjerne mener om den helt specielle sag fra Rusland.

En russisk fan har også på twitter opfordret Zlatan til at støtte den unge 10-årige russer. Han har på Twitter tagget Zlatans officielle Twitter-konto og skrevet følgende:

'Hej. Se på denne dreng. Han ønsker at være som dig Zlatan. Han scorer mål som dig Zlatan. Han har den samme frisure som dig. Men hans lærere fortæller ham, at han ikke må være Zlatan, og at han skal ligne en idiot. Kan du ikke lave en kort video for at støtte denne unge og modige mand?

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Støjberg er dansk politiks nye protest-dronning

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind