Åbner kassen: Udbetaler en milliard kroner

For at yde økonomisk støtte frigiver FIFA en milliard kroner før tid til alle de nationale forbund

Fifa-præsident Gianni Infantino har åbnet for pengekassen før tid til blandt andet DBU. (Arkivfoto) Foto: Denis Balibouse/Reuters
Fifa-præsident Gianni Infantino har åbnet for pengekassen før tid til blandt andet DBU. (Arkivfoto) Foto: Denis Balibouse/Reuters
Følg Fodbold
Følg Udenlandsk fodbold

Mens fodbolden står stille på grund af coronavirus, er der mange nationale forbund, der lider økonomisk som følge af aflyste landskampe og færre indtægter.

Det tager Det Internationale Fodboldforbund (FIFA) konsekvensen af og åbner for pengekassen til 211 nationale forbund.

FIFA udbetaler før tid 150 millioner dollar, hvilket svarer til en milliard kroner. Det oplyser forbundet fredag på sin hjemmeside.

Det er penge, der skal støtte forbundene i driften for 2019 og 2020.

Hvert forbund - heriblandt Dansk Boldspil-Union (DBU) - kan se frem til at modtage 500.000 dollar (3,4 millioner kroner) fra FIFA i en af de kommende dage.

- Pandemien har skabt uforudsete udfordringer for hele fodboldfamilien. Og som fodboldens styrende verdensorgan er det Fifas pligt at være til stede og støtte dem, som har akut behov.

- Det starter med at yde øjeblikkelig økonomisk assistance til vores medlemsforbund, hvoraf mange har alvorlige økonomiske problemer.

FIFA ville normalt vente til juli med at udbetale pengene, efter at forbundene havde levet op til en række formelle krav.

Det bliver der dog set stort på nu. Både en eventuel udestående rate for 2019 samt støtten for 2020 bliver udbetalt med det samme.

- Det er første trin i en vidtrækkende økonomisk hjælpeplan, vi udvikler for at reagere på nødsituationen i hele fodboldsamfundet, siger FIFA-præsident Gianni Infantino til forbundets hjemmeside.

Afgørende melding fra UEFA

Savner du stadion? Her kan du se fodbold i juni

Millioner så med: Hun gjorde dem helt til grin

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Papes ambition at være både dyr og dårlig?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+