Afrikansk stjerne måtte strippe: Beskyldt for at være mand

Genoveva Añonma blev i den grad ydmyget af det afrikanske fodboldforbund, da hun blev bedt om at tage alt sit tøj af for at bevise, at hun var en kvinde

Anonma måtte gå til yderligheder for at bevise, at hun ikke var en mand. (Foto: AP)
Anonma måtte gå til yderligheder for at bevise, at hun ikke var en mand. (Foto: AP)

Hvad der skulle have været en af de største oplevelser i hendes liv, forvandlede sig til et rent mareridt.

Genoveva Añonma vandt tilbage i 2008 African Nations Cup med sit land Equatorial Guinea, hvor hun tilmed også blev turneringens topscorer.

En kæmpe succes for den afrikanske stjerne - som hun dog ikke kunne nyde i særlig lang tid.

Marja-Liisa Kirvesniemi måtte smide bukserne. (Foto: Polfoto) Anden sport Skiløber skulle smide bukserne

Kort efter afslutningen på finalen blev hun nemlig ramt af onde beskyldninger.

Añonma, som er en fysisk stærk og hurtig spiller, oplevede, at flere modstandere såede tvivl om hendes køn.

Derfor blev hun kaldt ind til en kønstest af de afrikanske fodboldforbund.

Den 27-årige spiller mødte noget fortvivlet op - men hele situationen udviklede sig til et endnu større mareridt for angriberen.

Intl. fodbold Klubber kræver fodboldspiller kønstestet

I stedet for at teste Añonma ved en blodtest bad medlemmerne af forbundet hende om at tage alt sit tøj af! Det afslører hovedpersonen selv i et interview.

En episode, som har sat dybe spor hos Añonma.

Anonma jubler efter en scoring for sin klub Turbine Potsdam - 51 gange har hun garnet for Bundesligaklubben i 59 kampe. (Foto:AP)
Anonma jubler efter en scoring for sin klub Turbine Potsdam - 51 gange har hun garnet for Bundesligaklubben i 59 kampe. (Foto:AP)

- Så stod jeg der - helt nøgen foran alle medlemmerne. Jeg var knust og græd meget. Det tog lang tid at komme mig over den oplevelse. Ingen af de involverede parter har nogensinde undskyldt over for mig, siger Añonma til BBC Radio.

Det er ikke første gang, at den hurtige spydspids oplever, at modstanderne beskylder hende for at være en mand. Og det har taget hårdt på hende.

Kvinde-kvinde. Eller mand-kvinde? Caster Semenya havde angiveligt tre gange så meget testosteron som normalt i kroppen før VM. (Foto: AP) Atletik Løber proppet med mandligt kønshormon

- Jeg har haft det svært til tider - både i Afrika og i Tyskland, hvor jeg spiller nu. Flere har påpeget, at jeg muligvis er en mand. Jeg forstår det ikke - ligner jeg en mand? Jeg er vant til beskyldninger og de negative ting, folk siger om mig, men jeg forstår det ikke, siger hun.

Det er ikke første gang, at en kvindelig eliteudøver bliver beskyldt for at være en mand.

Tilbage i 2009 såede flere tvivl om, den sydafrikanske 800-meter-løbet Caster Semenya nu var en kvinde på grund af hendes maskuline ydre og hurtige tider. Semenya vandt VM det år, men måtte udsættes for flere test for at for fastslået, om hun var en mand eller kvinde.

Atletik Hermafroditten Semenya trækker sig

Kønstesten, foretaget af det internationale atletikforbund (IAAF), afslørede, at hun var hermafrodit. Forbundet blev derefter hårdt beskyldt for håndteringen af sagen, og Semenya udtalte også, at hun var dybt traumatiseret efter episoden.

0 kommentarer
Vis kommentarer