Annonce:
Annonce:

Afsløret i dopingtest: Nu har fodboldstjerne besejret kræften

En dopingprøve afslørede i foråret, at Marco Russ havde kræft. Nu har Frankfurt-anføreren overvundet sin sygdom og er klar til at genoptage karrieren i Bundesliga-klubben

Frankfurts Marco Russ har overvundet kræften og er klar til at kæmpe sig tilbage til fodbold. Foto: Alloverpress
Frankfurts Marco Russ har overvundet kræften og er klar til at kæmpe sig tilbage til fodbold. Foto: Alloverpress
Annonce:
Følg Fodbold

Marco Russ er klar til at genoptage fodboldkarrieren efter at have vundet sit livs kamp.

Den 31-årige Frankfurt-anfører fik i maj konstateret kræft. En dopingprøve 30. april viste ekstremt høje hormonværdier, men Russ var ikke dopet. Han var alvorligt syg.

Trods sin kræftsygdom spillede Russ med i Frankfurt første nedrykningskamp mod Nürnberg i maj, inden han blev opereret og fik fjernet sin tumor.

Forsvarsspilleren har siden været igennem to kemoterapi-behandlinger og har fået lægernes ord for, at han har besejret kræften.

- Marco er rask. Han har fået lægernes tilladelse til at genoptage sit job. Vi glæder os alle meget over den gode nyhed, siger Frankfurt-træner Niko Kovac. 

Marco Russ har besejret kræften og kan nu træne med Frankfurt igen. Foto: AP
Marco Russ har besejret kræften og kan nu træne med Frankfurt igen. Foto: AP
 

Marco Russ er noget af en kultfigur i Frankfurt. Han var ungdomsspiller i klubben og bortset fra en kort afstikker til Wolfsburg, har Russ spillet hele sin karriere i Eintracht.

Annonce:

Nu skal Marco Russ igennem en hård genoptræning, og han håber at kunne træne med sine holdkammerater igen, når de i januar skal på træningslejr i Abu Dhabi.

- Jeg gør alt, hvad jeg overhovedet kan for at kunne træne med holdet igen under træningslejren i Abu Dhabi.

- Tak for alle de gode tanker og jeres støtte. Det hjalp mig meget i den tid. Den største tak går til min familie, der med masser af sjov og humor kunne få mig til at tænke på andre ting i den vanskelige og hårde tid. Mange, mange tak til alle, skriver Russ på sin Instagram-profil.

På trods af sygdommen valgte klubben i september at forlænge kontrakten med Russ frem til 2019.

Sportsdirektør Bruno Hübner roste ved den lejlighed den 31-årige forsvarsspiller og kaldte ham ’en forbilledlig professionel med den rigtige indstilling’. 

Russ ønsker at være så tæt på holdet som overhovedet muligt, og derfor er han også med i Hamburg, når Frankfurt fredag aften møder HSV i den nordtyske storby.

Annonce:

Frankfurt-spilleren har igennem hele forløbet været meget åben om sin sygdom og gav i september et interview til Frankfurter Rundschau, hvor han fortalte om sin kamp for at komme tilbage til livet – og til fodboldbanen:

- Det var tæt på, og det var ikke sådan, at man kunne undgå operationen. Det var sådan, at den (tumoren, red.) skulle fjernes meget hurtigt.

Brøndby-scoop er sommerens bedste køb

Neymar får voldsom frikøbsklausul

Guardiola svinger øksen: Superstjernen på vej væk?

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: