Annonce:
Annonce:

Afsløring: Kinesisk bud på Bendtner

Der har i den grad været Bendtner-interesse fra Kina i dette transfervindue, men den danske landsholdsspiller afviste et skifte

TV: Bendtner til Kina - er rygtet troværdigt?
Annonce:
Følg Fodbold

Nicklas Bendtner ligner en færdig mand i tyske Wolfsburg, men hvor skal karrieren forsætte for den danske angriber?

Den tyske avis Bild hævdede onsdag, at angriberen noget overraskende overvejer et skifte til kinesisk fodbold, og skulle det friste Bendtner med et asiatisk eventyr, er interessen fra den anden part i hvert fald til stede.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger bød en top seks-klub fra den bedste kinesiske række på Bendtner i starten af vinterens transfervindue, men den 28-årige spiller afviste på daværende tidspunkt et skifte til Østen.

Det kinesiske vindue lukker dog først den 26. februar, og derfor er det stadig muligt for danskeren at skifte Wolfsburg ud med asiatisk fodbold, hvis han ellers ønsker det.

Dropper Europa? Bendtner overvejer Kina

Nicklas Bendtner er end ikke i truppen i aftenens kamp i Champions League (Foto: All Over Press)
Nicklas Bendtner er end ikke i truppen i aftenens kamp i Champions League (Foto: All Over Press)

Annonce:

Det har ikke være muligt at få en kommentar fra Bendtners agent, Ivan Marko Benes, der i øjeblikket er på ferie - men Wolfsburgs sportschef Klaus Allofs bekræfter over for Ekstra Bladets pressekilder, at klubben har modtaget bud på forskellige spillere fra kinesiske klubber, men de respektive spillere har ikke ønsket at skifte.

Hvis den danske angriber alligevel beslutter sig for at pakke kufferten og flytte teltpælene til Asien, vil han blive taget godt imod. Mads Davidsen, som er assistenttræner i den kinesiske klub Shanghai SIPG F.C., fortæller, at Bendtner er et stort navn i landet.

- Det er en spiller, som fans og klubberne helt sikkert kender. Han har et godt CV, da han har været i nogle store klubber Det er svært at sige, om det ville være et scoop, men han ville være et stort og kendt navn at hente, siger Davidsen til Ekstra Bladet.

Den 33-årige træner, der har været i kinesisk fodbold i flere sæsoner, tror slet ikke, at det er urealistisk, at Bendtner ender i Asien. Men ifølge ham er det meget usandsynligt, at et skifte kommer på tale i dette transfervindue.

Annonce:

- De kinesiske klubber må kun have fire udlændinge på holdet, og da næsten alle tophold har fået styr på deres trup, virker det slet ikke som den rigtige timing. De andre klubber, der stadig kan fylde på med udlændinge, har ikke et så stort budget og holder til i mindre byer. Hvis man skifter dertil, skal man forberede sig på, at ens hverdag bliver markant anderledes, siger han.

Kina fortsætter Europa-shopping: Køber PSG-angriber

Alt var fryd og gammen, da Bendtner blev præsenteret som ny Wolfsburg-spiller (Polfoto)
Alt var fryd og gammen, da Bendtner blev præsenteret som ny Wolfsburg-spiller (Polfoto)

Nicklas Bendtner har ikke fået det bedste ry i Tyskland, hvor han flere gange er blevet beskyldt for ikke at træne optimalt og have den rette indstilling. Men den manglende lyst til at præstere til træning bliver ikke et problem i Kina, hvis danskeren vælger at forsætte karrieren der.

- Slår du til i kampene, får du succes, men hvis du ikke præsterer i de 90 minutter, så vil de også være på nakken af dig. Man skal ikke undervurdere presset i kinesisk fodbold, for det er kæmpe stort. Det er ikke alle typer, der kan klare det, siger Davidsen og slår fast, at et ego er vigtigt i ligaen.

Annonce:

- Det er slet ikke dumt at have et stort ego i kinesisk fodbold. Det kan de godt lide, men man skal også præstere. I Danmark går vi meget op i, at angriberen skal tænke defensivt og løbe i bestemte områder. Kinesiske trænere er oftest ligeglade, så længe du scorer.

Det lyder lidt ligesom Bendtner, gør det ikke?

- Du sagde det, ikke jeg. Men han kunne sagtens få succes i Kina og få skabt sig et brand. Han ville i hvert fald få spilletid, og det er jo altid en start, siger Mads Davidsen med et smil.

'Det var dødsstødet': Bendtner er færdig i Wolfsburg

Se transferdebatten om Bendtner:

De seks dyreste Kina-handler i vinterens transfervindue

Alex Teixeira, 26 år – Shakhtar Donetsk til JS Suning – 360 millioner kroner

Jackson Martinez, 29 år – Atlético Madrid til GZ Evergrande – 302 millioner kroner

Ezequiel Lavezzi, 30 år– PSG til Hebei China Fortune – 225 millioner kroner

Ramires, 28 år – Chesea til JS Suning – 200 millioner kroner

Elkeson, 26 år – GZ Evergrande til SIPG – 132 millioner kroner

Gervinho, 28 år – Roma til HB China Fortune – 129 millioner kroner

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Politikerne taler og taler, mens sundhedsvæsenet er tæt på sammenbrud
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: