Annonce:
Annonce:

Agentens svindelsager afsløret: Her er Laudrups reaktion

Michael Laudrup slår fast, at han ikke har haft kendskab til de beløb, Bayram Tutumlu på ulovlig vis har modtaget i forbindelse med spillerhandlerne i Swansea

Tutumlu og Laudrup har stået sammen i en årrække (Foto: Lars Poulsen og All Over)
Tutumlu og Laudrup har stået sammen i en årrække (Foto: Lars Poulsen og All Over)
Annonce:
Følg Fodbold

Bayram Tutumlu er kommet i massiv modvind, efter det er kommet frem, at agenten har fungeret som tredjepart i flere Swansea-handler i perioden 2012-14, uden at det er opgivet. Det er imod loven, men har alligevel ikke holdt Tutumlu tilbage.

På den led har Tutumlu angiveligt scoret kæmpe beløb i forbindelse med køb af syv spillere fra Spanien, og hans personlige gevinst kan ifølge Politikens oplysninger være helt op mod 32,3 millioner kroner. Det afslører mediet i en gennemgang af en række af kontraktdetaljerne, som Football Leaks er kommet i besiddelse af, for de respektive spillere.

Annonce:

I kølvandet på den opsigtsvækkende afsløring har Ekstra Bladet forsøgt at kontakte Michael Laudrup, der var manager i Swansea, mens de ulovlige aktioner foregik. Det har været ønsket at få svar på, hvorvidt den forhenværende frontfigur i klubben havde kendskab til de forbudte manøvrer, hans agent foretog sig i kulissen.

Søndag har Laudrup svaret følgende i en mail, der er sendt til flere medier - heriblandt Ekstra Bladet.

- I forhold til Politiken's artikel/artikler, så har jeg allerede slået fast med syvtommersøm at jeg aldrig har modtaget en krone i forbindelse med en spillerhandel. Hverken i Swansea eller nogen andre klubber jeg har været i, skriver Laudrup.

- Hvad angår Bayram (Tutumlu) og hans deltagelse i de nævnte spillerhandler,  så formoder jeg, at han har modtaget honorar, da ingen arbejder gratis. I øvrigt var hans (Bayram) deltagelse i handlerne efter aftale med Swansea, da de (Swansea) ikke før havde arbejdet på/med det spanske fodboldmarked (Angel Rangel, højre back, kom fra lavere rækker, mens Swansea var ditto), lyder det.

Annonce:

Laudrup understreger desuden, at han ikke har haft kendskab til, hvilke beløbsstørrelser der har været tale om, ligesom han ikke har interesseret sig for, hvor eventuelle overførsler er gået hen.

- Hvem der har fået hvad og hvor meget, har jeg aldrig interesseret mig for, da det altoverskyggende for mig var at få så gode spillere til truppen som muligt i forhold til det budget, der var til rådighed. Og på det tidspunkt var den spanske liga det bedste sted at finde spillere, når vi taler om pris/kvalitet, skriver danskeren i mailen.

Her scorede Tutumlu kassen

Syv handler gav en gevinst på op mod 32,3 millioner kroner. Bayram Tutumlus arbejde i kulissen, mens Michael Laudrup var i Swansea, har været et særdeles lukrativt foretagende. Her følger oversigten over de indbringende aftaler.

Chico Flores (Swansea-aftale indgået juli 2012)
Ifølge oplysningerne fra Football Leaks er der foretaget en delingsaftale mellem Flores’ spilleragent og Tutumlu, som betyder, at 162.500 euro (ca. 1,2 mio. kr.) af det samlede agenthonorar på 500.000 euro (ca. 3,7 mio. kr.) skulle gå til Tutumlus selskab IBTD International.

Pablo Hernández (Swansea-aftale indgået august 2012):
Den spanske stjernes kontraktoplysninger viser, at Hernández indgik en personlig aftale med Tutumlu som del af aftalen. De fortrolige dokumenter fra Football Leaks viser, at Tutumlu senere sender en regning til Pablo Hernández på 279.651,67 euro (ca. 2,1 mio. kr.).

Roland Lamah (Swansea-aftale indgået januar 2013:
Tutumlu scorer angiveligt et engangsbeløb på 198.000 euro (ca. 1,5 mio. kr.), da Lamah indgår en lejeaftale, der sender ham til Swansea i halvandet år med mulighed for forlængelse. Det sker, da Laudrups agent har en fast aftale med agenturet Promoesport - som har Lamah på sin klientliste – om, at 66 procent af alle agenthonorarer skal gå til Tutumlu.

José Cañas (Swansea-aftale indgået januar 2013):
Swansea indgår i januar indgår en forhåndsaftale med Betis-spilleren om, at overgangen gennemføres om sommeren som en fri transfer. I den forbindelse indgår klubben en kommisionsaftale med Cañas’ agent om, at denne skal have 2,5 mio. euro, hvis aftalen effektueres. Dernæst indgår Tutumlu en aftale med spilleragenten, der sikrer ham 1,47 mio. euro (ca. 10,9 mio. kr.) samt muligheder for yderligere indtjening ved eventuelt videresalg.

Alejandro Pozuelo (Swansea-aftale indgået februar 2013):
Også her nyder Tutumlu godt at sin aftale med Promoesport. Agenturet garanteres 2,5 mio. euro, da Pozuelo i januar indgår en forhåndsaftale om at skifte på en fri transfer til Swansea den følgende sommer. Heraf går 66 procent af beløbet til Tutumlu, der altså scorer ca. 12,3 mio. kr.

Álvaro Vázquez (Swansea-aftale indgået august 2013):
Tutumlu indgår aftale med Getafe om, at han skal have 15 procent af 1 mio. euro, som er beløbet, Swansea betaler for at leje spilleren. I februar 2014 overføres 150.000 euro (1,1 mio. kr.) til Tutumlus selskab BIT Consulting FZE i de Forenede Arabiske Emirater.

Ben Davies (Swansea-aftale indgået september 2014):
En aftale med Davies’ spilleragent betyder, at Tutumlu får ret til 67 procent af alle agent-indtægter, der vedrører den walisiske back. Da Swansea forlænger med Davies i januar 2014 og siden sælger profilen til Tottenham, giver det spilleragenten mindst 500.000 pund, hvorfor Tutumlu alene på baggrund af denne handel står til at have krav på 335.000 pund.

Kilde: Politiken

Afsløret af 'Football Leaks': Mourinho anklaget for millionfup

Efter millionfusk: 'Ingen vil associeres med sådan en person'

Genoplev hele dramaet: Da Swansea fik nok af Laudrup - og hans agent

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
En formand, der gør, hvad der bliver sagt
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: