Ajax-træner forudsagde Dolbergs nedtur: Nu fortæller han hvorfor

Den danske angriber Kasper Dolberg har ikke scoret i otte kampe i streg for Ajax, og han har indledt foråret med to mindre gode kampe

Kasper Dolberg har ikke scoret i otte kampe. Foto: All Over Press.
Kasper Dolberg har ikke scoret i otte kampe. Foto: All Over Press.

Efteråret var næsten ikke til at forstå for 19-årige Kasper Dolberg, der fik Ajax-debut, scorede i sin debut, blev fast mand i angrebet hos Ajax og tilmed fik landsholdsdebut.

Men når der præsteres, er der også store forventninger, også selv om Dolberg kun er 19 år og i gang med sin første seniorsæson, og derfor går spørgsmålene i Holland også på, hvorfor danskeren ikke scorer, og hvad træner Peter Bosz gør sig af tanker.

Den hollandske træner har tidligere sagt, at man skal passe på med forventningerne til en ung spiller som Kasper Dolberg, fordi han på et tidspunkt også rammer et formdyk, og det var Ajax-træneren heller ikke sen til at pege på, da han blev spurgt til Kasper Dolberg.

- Jeg forudsagde det, siger Peter Bosz ifølge Voetbal International og forklarer:

- Alle unge spillere bliver ramt af tilbagegang. Hvis det var et problem, ville jeg ikke sige noget om det. Han har ikke scoret i et stykke tid, men det sker jo for alle angribere, og vi må se, hvornår Kasper scorer igen. Det kunne jo være, at han på søndag scorer to eller tre igen, siger Ajax-træneren.

Med til fortællingen om Kasper Dolbergs manglende mål hører også, at de to kanter, der burde sætte danskeren i scene, altid trækker ind over midten og som oftest søger deres egne muligheder. Amin Younes og Anwar El Ghazi - der er blevet solgt til Lille - har spillet de fleste minutter, og begge øjner oftest deres egen mulighed.

Kasper Dolberg fortalte tidligere i ugen, at han godt kunne se sig selv sparke straffespark, efter Lasse Schöne i denne sæson har misbrugt to spark for Ajax, mens Hakim Ziyech har misbrugt et enkelt.

Dolberg står noteret for otte scoringer i Æresdivisionen for Ajax. Næste opgave for Ajax er ADO Den Haag.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Se også: UEFA: Dansker kan blive EMs store stjerne

Den danske angriber kan godt forstå, det har været svært for Ødegaard at sige nej til Real. Intl. fodbold - 21. jan. 2017 - kl. 17:22 Dolberg om Ødegaard-valg: Klart, at det har været vanskeligt

Se også: Dortmund-stjerne: Jeg tager aldrig til Bayern München

Kasper Dolberg er det helt nye skud på den danske stamme i Ajax. Foto: All Over Press Sport og Spil Op i højeste gear

10 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere