Allan fik Ballon d’Or-beskeden i en pølsevogn

Ekstra Bladets læsere kunne stille spørgsmål til Allan Simonsen under mandagens Ballon d'Or kåring, og det kom der nogle sjove og ærlige svar ud af

Allan Simonsen svarede på læsernes spørgsmål under Ballon d'Or-showet. (Foto: Rumle Skafte)
Allan Simonsen svarede på læsernes spørgsmål under Ballon d'Or-showet. (Foto: Rumle Skafte)

Som den eneste dansker, der har løftet Ballon d'Or-trofæet, må Allan Simonsen siges at være lidt af en Ballon d'Or ekspert. Og læserne ville også meget gerne vide, hvem, han mente, burde vinde aftenens kåring.

- Set over hele året, så mener jeg, at Messi står til at vinde. Han har været stabil i næsten alle de kampe, han har spillet, og han har scoret mange vigtige mål, skrev han.

Lionel Messi kunne modtage guldbolden for femte gang. (Foto: AP/Valeriano Di Domenico) Intl. fodbold - 11. jan. 2016 - kl. 19:55 Monster-Messi gør det igen: Verdens bedste

Allan fik ret. Messi blev kåret som verdens bedste fodboldspiller ved et stort show i Zürich, og en læser ville gerne vide, om det også var sådan, det foregik, da Allan Simonsen vandt i 1977.

Det var det ikke.

- Jeg var til et indendørsstævne i Vejle Boldklub. Og jeg stod ved en pølsevogn, da Vejles sekretær, Eigil Jensen, fandt mig. Han havde talt med min daværende kone, der var blevet ringet op af en jugoslavisk journalist, der fortalte, at jeg var blevet kåret som Europas bedste. Da Eigil fortalte det, sagde jeg: Den er god med Eigil, jeg gi'r en hotdog, skrev Allan Simonsen.

Den viste dog at være god nok, og Allan og Eigil tog tilbage til Eigils kontor og delte en flaske champagne.

Se også: Gense chatten med Danmarks eneste Ballon d'Or vinder: Allan Simonsen

Den største ære
Allan Simonsen nåede både at vinde danske, tyske og spanske mesterskaber, før han lagde støvlerne på hylden. Men da han blev spurgt om, hvad det største, han havde opnået i karrieren, var, var det ikke mesterskaberne.

- Det største var at vinde Ballon d'Or. Du kan ikke opnå noget, der er større. Det er beviset på, at du er en af verdens bedste spillere, så det er det ypperste, man kan vinde i fodboldens verden, skrev han.

Du kan gense alle spørgsmålene og Allan Simonsens svar ved at trykke her.

Se også: Ballon d'Or-vinder til spotpris: Så lidt kostede Allan Simonsen

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen