Argentina i chok: Dommer slagtet midt på banen

Den fodboldforelskede nation risikerer at skulle undvære fodbold i weekenden, da landets topdommere truer med strejke efter vanvittig episode, hvor fans gik til angreb på manden i sort, fordi han undlod at fløjte et straffe. Se de absurde billeder her

Tvivlsomme dommerkendelser kan fremkalde de mest farverige ytringer hos både spillere og fans, og endnu større bliver utilfredsheden, når kampen gælder oprykning.

Det fik dommer Claudio Elichiri i weekenden at føle i en grad, som var Herbert Fandel besvimet blot ved tanken herom.

I den argentinske fjerde divisionskamp mellem Sarmiento de Ayacucho og Sansinena gik ikke bare én, men en hel horde af baneløbere nemlig til angreb på den stakkels mand, efter han kort forinden havde undladt at dømme et straffespark til hjemmeholdet, hvad resulterede i en efterfølgende kontrascoring til modstanderne fra Sansinena.

Intl. fodbold Dansker-kamp afblæst efter groteske scener

På dette tidspunkt var stillingen lige og spændingen derfor på det højeste, eftersom en oprykning til landets tredjebedste række altså var på spil.

Vreden over det udeblevne frispark spredte sig hurtigt til tribunerne, hvorfra det, som de - for en fjerde divisionskamp at være - udmærkede tv-billeder viser, pludseligt væltede ind med ophidsede fans.

Stemningen blev ikke bedre af, at dommer Elichiri som følge af optøjerne udviste adskillige Sarmiento-spillere, så der til sidst var færre end de påkrævede syv spillere, det kræver for et hold at fortsætte kampen.

Den lille fyr leverer en fantastisk peptalk til sine holdkammerater - husk lyd! Intl. fodbold Utrolig tiårig: Forrygende peptalk slår benene væk under dig

Med tilsyneladende minimalt politi til stede blev Elichiri, der er far til tre, omringet af spillere og fans, hvoraf mange direkte sparkede og slog ham, som optagelserne også viser.

Han modtog efterfølgende behandling for sine pådragede skader.

Argentinas topdommere har angiveligt, i kølvandet på optøjerne, proklameret en strejke og krævet, at stærkt forbedret sikkerhed omkring kampene.

Den mulige strejke har derfor rejst tvivl om, hvorvidt landets topkampe, herunder søndagens topopgør mellem rivalerne River Plate og Boca Juniors.

Se de absurde billeder i klippet øverst

37 kommentarer
Vis kommentarer