Aldrig mere 'Samba-svindleren'

FIFA skal fremlægge Dansk Boldspil-Unions forslag for at ændre Fodboldloven over for IFAB til oktober efter Adrianos mål mod FC Nordsjælland

Adrianos reaktion umiddelbart efter scoringen til 1-1 mod FC Nordsjælland. (Foto: Lars Poulsen)
Adrianos reaktion umiddelbart efter scoringen til 1-1 mod FC Nordsjælland. (Foto: Lars Poulsen)

Fodboldfans verden over blev særdeles forarget tilbage i november, da Shakthar Donetsk udlignede til 1-1 mod FC Nordsjælland i deres 5-2 sejr.

Forargelsen bestod i at angriberen Adriano - den såkaldte 'Samba-svindler' - løb ned mod målmanden Jesper Hansen efter et dommerkast, hvor de øvrige spillere forventede, at bolden vil blive sparket hen til de danske mestre efter fair-playbegreberne.

Læs også:

Se også: UEFA tier Hjulmand-kritik ihjel

Men det blev den ikke, hvorfor DBU allerede tilbage i december indsendte et ændringsforslag til Fodboldloven til FIFA, hvilket de har været positiv stemt over for.

De foreslog derfor at undersøge og redigere ændringsforslaget til præsentation på det årlige, forberedende møde i The International Football Association Board (IFAB), der er den myndighed, der håndterer Fodboldloven, i oktober 2013.

Men allerede i dag lørdag den 2. marts drøfter IFAB forslaget for første gang, skriver DBU på deres hjemmeside.

- Vi er glade for at FIFA i første omgang har taget positivt mod forslaget. Og vi håber selvfølgelig at IFAB ender med at vedtage en ændring af den pågældende paragraf til glæde for fodboldspillet, siger Kenneth Friis Nielsen teamleder for dommerområdet i DBU til dbu.dk

Formelt er det nu FIFA, der har overtaget forslaget, og forbundet kan derfor frit ændre og tilføje andre punkter, alt efter hvad de finder ud af i deres videre arbejde med forslaget.

Læs også:

Se også: Bonde om UEFA-straf: Hvad med træneren?

Forslaget kan derefter blive taget op til afstemning på IFAB’s lovmøde i marts 2014.

Hvis ændringen vedtages, kan den derfor blive gældende fra sæsonen 2014/2015.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere