Beckham kæmper mod malaria

Den engelske fodboldstjerne forsøger at råbe englænderne op i kampen mod malaria

Davis bexkham bruger sin kendisfaktor til at skrabe penge ind til kampen mod malaria. (Foto:AP)
Davis bexkham bruger sin kendisfaktor til at skrabe penge ind til kampen mod malaria. (Foto:AP)

Man kunne godt få det indtryk, at alt I David Beckhams verden handler om bling bling, røde løbere, store biler, en hysterisk spice-kone og en betragtelig børneflok.

Men bag al glamouren og livet i overhalingsbanen banker fodboldstjernens hjerte for den tredje verden. Han har i mange år været repræsentant for UNICEF, og siden 2009 har han været talsmand for organisationen Malaria No More, der uddeler myggenet og medicin til familier i lande plaget af den dræbende myg.

I en klumme i den engelske avis The Sun gør superstjernen nu sit til at få englændernes øjne op for den dødelige sygdom og donere penge til kampagnen. Anledningen er fars dag, der afholdes i morgen.

- Ingen far noget sted i verden bør miste sin familie på grund af malaria. Jeg kan ikke forestille mig, hvordan det må være konstant at skulle frygte for ens families liv.

David beckham, der selv er far til tre drenge, gør i klummen opmærksom på de mange spædbørn, der hvert år dør af den frygtede sygdom.

- Selv om malaria kan forhindres og behandles, dør 100.000 kvinder og 200.000 spædbørn hvert år i løbet af graviditeten, skriver han.

0 kommentarer
Vis kommentarer