Kokainsynder i ny ballade

Adrian Mutu har flere gange tidligere opført sig uheldigt, og senest truer hans nuværende arbejdsgiver med retsag efter ny ballade med rumæneren

Adrian Mutu har igen fået nok at tænke over, efter han har udvidet sit narkoplettede synderegister til også at inkludere en fyring i Fiorentina. (foto: AP)
Adrian Mutu har igen fået nok at tænke over, efter han har udvidet sit narkoplettede synderegister til også at inkludere en fyring i Fiorentina. (foto: AP)

Kokainmisbrug, dopingsager, kontraktbrud og utallige andre disciplinære udfald: 31-årige Adrian Mutu har et ry for at være en skidt knægt i fodboldens regi, og torsdag formiddag tilføjedes endnu et punkt på den rumænske spillers sorte CV.

Uden at have fået lov forlod Mutu træningen hos sin nuværende arbejdsgiver, Fiorentina, der ellers flere gange har givet ham lang snor, men med den seneste sag af egoistisk optræden har klubben fået nok.

- Det nyeste tilfælde i en lang række af lignende hændelser tvinger os til at at indlede sportslige og civilretslige foranstaltninger imod ham, sagde klubbens Andrea Della Valle onsdag til Gazzetta dello Sport. Klubben fra Toskana vil forsøge at reducere Mutus løn, ligesom han skal forlade klubben omgående.

Fiorentina vil lade ham skifte transferfrit til udlandet, mens man ønsker en overgangssum fra en italiensk klub. Derfor har klubben indtil videre afvist Cesena, der har tilbudt rumæneren en treårs kontrakt - dog uden overgangssum.

Mutu blev i 2010 tildelt en dopingstraf på et halvt år, men det er kokainsagen fra efteråret 2004, de fleste husker Adrian Mutu for. Han blev testet positiv i misbrug af det hvide pulver, hvorefter hans daværende klub Chelsea sagsøgte ham.

Spilleren blev dømt til at betale astronomiske 125 millioner kroner tilbage til klubben, og han startede på at afdrage gælden i september 2008. Hvis han uddrager sig afdragene eller ikke indfrier gælden, kan FIFA udelukke ham fra fodbold for altid.

0 kommentarer
Vis kommentarer