Annonce:
Annonce:

Glasgow-trænere styrer Premier League

Hele syv af i alt 20 managere i England bedste fodboldrække er født i den skotske by Glasgow

Den mest prominente af de skotske managere er uden tvivl Sir Alex Ferguson. (Foto: Laurent Gillieron/AP)
Den mest prominente af de skotske managere er uden tvivl Sir Alex Ferguson. (Foto: Laurent Gillieron/AP)
Annonce:
Følg Fodbold

Manchester United, Liverpool, Aston Villa, Everton, Blackburn, Bolton og Norwich har alle minimum to ting til fælles.

Alle klubber optræder i Premier League - og så har de sat en manager fra Glasgow til at sørge for at skaffe succes i Englands bedste fodboldrække.

Det virker helt utroligt, at en by med under to millioner indbyggere, har leveret mere end hver tredje manager i Premier League, men måske er det alligevel ikke helt tilfældigt.

Rasmus Ankersen, som er forfatter bag bogen "Guldminerne" om verdens bedste udklækningssteder for sportstalenter, vurderer, at Manchester Uniteds Alex Ferguson spiller en vigtig rolle i Glasgows invasion i Premier League.

- Der er en enorm stor kraft i rollemodeller, der er ligesom dig selv.

- For os andre er Ferguson en legende. Men det, at han kommer fra deres område, og de måske ved, hvem hans mor er, betyder, at de kan identificere sig med ham.

Annonce:

- Når Ferguson har været i stand til at gøre det så godt, så har det måske givet dem troen på, at det kan lade sig gøre, forklarer Ankersen.

Ifølge andre iagttagere har de engelske klubber måske været ekstra tilbøjelige til at hyre en manager med samme Glasgow-accent som den levende United-legende.

- Hvis man går ind i et hvilket som helst bestyrelseslokale i Premier League, så vil de alle finde den næste Sir Alex, siger den britiske fodboldekspert Jimmy Armfield, der har været manager i Leeds og Blackpool.

De syv Glasgow-managere i Premier League er:

Alex Ferguson (69): Manager gennem 25 år i Manchester United. Er med tiden blev den mest vindende manager i klubbens historie med blandt andet 12 engelske mesterskaber.

Kenny Dalglish (60): Blev i begyndelsen af 2011 ansat som manager i Liverpool for anden gang i karrieren og har foreløbig haft stor succes på Anfield.

David Moyes: (48): Manager i Liverpool-klubben Everton siden 2002. Moyes har de senere sæsoner fået stabiliseret Everton i tabellen lige under de bedste i Premier League.

Annonce:

Alex McLeish (52): Siden sommeren 2011 manager i Aston Villa med pæn succes. Rykkede i sidste sæson ud af Premier League med Birmingham og sagde selv op.

Steve Kean (44): Hårdt presset manager i Blackburn, der kæmper i bunden af Premier League. Da klubben for et år siden fyrede Sam Allerdyce blev Kean forfremmet fra assistenttræner til sit første job som manager.

Owen Coyle (45): Rykkede i 2009 op i Premier League som manager med Burnley og skiftede i januar 2010 til Bolton, der i øjeblikket kæmpe i bunden af Englands bedste række.

Paul Lambert (42): Den tidligere Borussia Dortmund-spiller har stor succes som manager for oprykkerne Norwich, der er placeret i midten af Premier League.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: