Fodboldspiller taget med 660 g hash

Et års betinget anbringelse og en bøde på 66.000 kroner koster det en grønlandsk landsholdsspiller at blive taget med over et halvt kilo hash. Han er bosiddende i Danmark

Det var lidt mere end denne mængde hash - der desuden har tilhørt forfatteren Dan Turell - den grønlandske landsholdsspiller blev taget med (Foto: Miriam Dalsgaard)
Det var lidt mere end denne mængde hash - der desuden har tilhørt forfatteren Dan Turell - den grønlandske landsholdsspiller blev taget med (Foto: Miriam Dalsgaard)

Den 17. oktober blev en 24-årig landsholdsspiller anholdt i Sisimiut i Grønland.

Han var i besiddelse af ikke mindre end 660 gram hash. Spilleren bor i Danmark og var på vej til Sisimiut.

Nu har han fået sin dom, oplyser avisen AG. Det blev til et års betinget anbringelse på en anstalt - der er ikke fængsler i Grønland - og en bøde på 66.000 kroner.

Grønlands Boldspil Union beklager sagen og vil drøfte den på et bestyrelsesmøde 9. december.

I august blev to spillere idømt hver tre måneders karantæne, da dopingkontrollen ved Grønlands-mesterskaberne i fodbold i Qaqortoq viste at de begge havde røget hash, og det står på listen over forbudte stoffer hos antidoping Grønland.

– Dopingnævnet under Grønlands Idræts forbund har i de sidste uger i Nuuk og Ilulissat behandlet to dopingsager, der begge stammer fra rutinemæssig dopingkontrol under Grønlandsmesterskaberne. I begge sager var det forbudte stof hash – og i ingen af sagerne ønskede idrætsudøverne at uddybe sagen og begge udeblev fra Dopingnævnets møde, sagde formanden for doping-nævnet Birgit Niclasen til avisen Sermitsiaq dengang.

Det er anden gang hash betyder at idrætsfolk i Grønland bliver taget for doping. Den første sag i 2007.