Laudrup: Bale ikke i klasse med Ronaldo og Messi

Michael Laudrup advarer mod at sammenligne Gareth Bale med Messi og Ronaldo, selv om waliseren nu er verdens dyreste fodboldspiller

Gareth Bale her i selskab med kæresten Emma Rhys-Jones må indstille sig på en vanskelig tid til at begynde med i Real Madrid, lyder vurderingen fra Michael Laudrup. (Foto: AP)
Gareth Bale her i selskab med kæresten Emma Rhys-Jones må indstille sig på en vanskelig tid til at begynde med i Real Madrid, lyder vurderingen fra Michael Laudrup. (Foto: AP)

Om nogen kender Michael Laudrup til forskellene på den spanske liga og Premier League, og den danske træner for Swansea advarer mod at tro, at Gareth Bale får det let efter skiftet fra Tottenham til Real Madrid.

I et interview med Radio Wales Sport siger han blandt andet:

- Jeg håber virkelig, at man giver Bale tid til at blive integreret, for han er en stor spiller. Han har en masse kvalitet, men fordi han nu er verdens dyreste spiller, vil han fra dag ét først og fremmest blive sammenlignet med Ronaldo, fordi de kommer til at spille ved siden af hinanden, og derefter med Messi, og det er ikke fair.

- Han er yngre end dem, og han skal først til at vænne sig til den spanske liga, som er forskellig fra Premier League. Og problemet er, at tålmodighed ikke er det, man får mest af, når man løber rundt med et så stort priskilt på skuldrene.

Bale må kæmpe for sin plads i Real Madrid

Også uden for banen mener Michael Laudrup, at Gareth Bale går en anderledes tid i møde. I England lever de største stjerner en meget beskyttet tilværelse. I Spanien er medierne tættere på, og eksponeringen med store landsdækkende sportsaviser er kolossal.

- Det er totalt anderledes i Spanien. Specielt uden for banen. Du kan gå ned ad gaden, og pludselig står der 100 mennesker, som vil have taget billeder med dig. Bale har kvaliteterne til at blive en succes, men han bliver nødt til at tage hele pakken. Han skal lære sproget, for så bliver det også nemmere at blive integreret i den spanske tilværelse i al almindelighed, lyder det fra Michael Laudrup.

Respektløst: Madrid købte Bale for EU-støttekroner

På sigt vil han ikke afvise, at Gareth Bale bliver verdens bedste, men på nuværende tidspunkt er det slet ikke på tale.

- Messi og Ronaldo er en klasse for sig.

Se Bales absurde lønseddel