Danskerklub får banner-bøde

UEFA har tildelt Ajax Amsterdam en bøde for et stødende banner i kampen mod Celtic, der var plaget af tilskuerballade

Lasse Schöne og resten af danskerne i Ajax har ikke den store grund til at juble over visse uheldige elementer blandt klubbens supportere (Foto: AP)
Lasse Schöne og resten af danskerne i Ajax har ikke den store grund til at juble over visse uheldige elementer blandt klubbens supportere (Foto: AP)

Stolekast og stødende bannere.

Der var uro på lægterne forårsaget af Ajax' fans i danskerklubbens to opgør mod Celtic i Champions League.

I opgøret på Amsterdam Arena onsdag den 6. november fremviste Ajax' hardcore fans et enormt banner med budskabet 'Fenian Bastards', hvilket betragtes som en krænkelse af Celtics overvejende katolske fans, der har rødder i den irske kultur.

UEFA gik derfor ind i sagen og har nu givet den hollandske danskerklub en bøde på 21.000 euro.

- UEFAs disciplinære kommité har givet Ajax Amsterdam en bøde for deres fans' upassende opførsel, specifikt det diskriminerende banner i kampen mod Celtic i Amsterdam, meddeler UEFA.

Se også: Celtic-træner raser mod Ajax-fans

Inden kampen blev 38 såkaldte fodboldfans desuden anholdt i et sammenstød mellem Ajax og Celtic-supportere i det centrale Amsterdam. Der var anholdte fra begge grupperinger.

Også i den omvendte kamp, der blev spillet to uger forinden på Parkhead i Glasgow, var der ballade med de hollandske tilskuere. Skotsk politi sagde efter kampen, at de på kamera havde fanget tilrejsende Ajax-tilhængere rive sæder op og kaste dem mod hjemmeholdets fans.

Der var ingen anholdelser i forbindelse med kampen, men UEFAs disciplinærudvalg gik ind i sagen, da de fik nys om urolighederne. Denne sag er endnu ikke afsluttet.

Ajax Amsterdam er berygtede for deres hensynsløse hooliganskare, der tidligere har været i søgelyset for en række bataljer.

Blandt andet var der uro i forbindelse med Manchester Citys og Manchester Uniteds europæiske kampe mod den hollandske klub i de forgangne sæsoner.

Se også: Boilesen stråler i Ajax-sejrSe også: Poulsen vil blive i Ajax

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere