Dansk stemmeafgiver: Ballon d'Or-ændring useriøs

Tipsbladet havde afgivet sine stemmer til Ballon d'Or, men nu er deadline ændret og fristen for stemmer forlænget. Chefredaktør Troels Bager Thøgersen undrer sig

Frankrigs Franck Ribery kan få svært ved at vinde Guldbolden, efter FIFA har udskudt deadline for afgivelsen af stemmer (Foto: AP).
Frankrigs Franck Ribery kan få svært ved at vinde Guldbolden, efter FIFA har udskudt deadline for afgivelsen af stemmer (Foto: AP).

Der er blevet kastet grus i det ellers velsmurte Ballon d'Or-maskineri i løbet af denne uge. Afstemningsperioden til den traditionsrige kåring er således blevet forlænget frem til den 29. november, så man også kan medtage de forgangene VM-playoff-kampe i sin vurdering. 

Oprindeligt var deadline for stemmer den 15. november, men FIFA og fodboldmagasinet France Football, der står for afstemningen, har nu altså rykket deadline til den 29. november. 

Det er landstræneren, landsholdsanføreren og en journalist fra hvert FIFA-land, der stemmer til den traditionsrige kåring, og i Danmark er det Tipsbladet, der er den danske stemme. 

Chefredaktør Troels Bager Thøgersen undrer sig over beslutningen om at ændre deadline for afstemningen. 

- Jeg stiller mig undrende over for det. I første omgang undrede jeg mig egentlig også over, at man ikke medtog playoff-kampene i den oprindelige deadline, for der var vigtige spillere i aktion i de kampe. Men jeg mener, at det er underligt, at man nu ændrer deadline efterfølgende, når den er passeret, siger Troels Bager Thøgersen til tipsbladet.dk. 

Tipsbladet afsendte sine stemmer i fin tid inden deadline den 15. november, men tirsdag fik de stemmeberettigede fodboldfolk besked om ændringen, der officielt skyldes, at flere trænere og spillere ikke har afgivet deres stemmer inden for den oprindelige deadline. Tipsbladets chefredaktør er utilfreds med beslutningen om at ændre deadline. 

- Det er en kåring, som millioner af fans verden over går meget op i, og derfor skal den tages alvorligt. At man ændrer deadline, er i min verden det samme som at ændre reglerne. En ting er, at man ændrer deadline, en anden ting er, at man gør det, efter den er passeret. Det undrer jeg mig meget over, for det er dybt useriøst, siger han. 

- Vi har fået at vide, at det er på grund af, at der er spillere og trænere, der ikke har stemt, men så må FIFA og France Football arrangere det bedre. Det burde være til at finde ud af at få en afstemning til at fungere. Det andet er useriøst, tilføjer han. 

I diverse fodboldfora spekuleres der nu i motiverne for at ændre deadlinen til afstemning til Ballon d'Or.

- Det åbner op for en masse spekulationer nu, for hvem ved, om det kan være en fordel for nogle spillere. Jeg tror den officielle forklaring er reel nok, men hele håndteringen har været kluntet, og derfor åbnes der nu for konspirationsteorier. Det er et PR-mæssigt selvmål af dimensioner, siger Tipsbladets chefredaktør Troels Bager Thøgersen. 

Tipsbladet har endnu ikke besluttet sig, om den nye deadline og dermed forlængede afstemningsperiode, hvor man kan tage flere kampe i betragtning, får betydning for de stemmer, der er afsendt. 

Læs mere om fodbold på Tipsbladet.dk

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere