Anklage: Messi som brik i narkospil

Mistanken fra spansk politi går på, at Lionel Messi far har modtaget 10-20 procent i kommision af hvidvaskning af narkopenge ved showkampe, hvor sønnen var trækplaster. Familien Messi afviser

Far Messi, Jorge, er også blevet beskyldt for skatteunddragelse. (Foto: Emilio Morenatti/AP)
Far Messi, Jorge, er også blevet beskyldt for skatteunddragelse. (Foto: Emilio Morenatti/AP)

De to seneste år har Lionel Messi i sin sparsomme og hårdt tiltrængte sommerferie brugt tid på at rejse rundt i Peru, USA, Mexico og Colombia (Bogotá og Medellín) for at spille opvisningskampe under sloganet 'Messi og vennerne'.

Nu viser det sig, at forklaringen kan være, at han uden sit vidende blev brugt som en vigtig brik et avanceret narkospil, hvor det gjaldt om at hvidvaske penge.

Mistanken fra den specialenhed inden for det spanske politi, der efterforsker sagen, går på, at Lionel Messis far, Jorge Messi, har modtaget 10-20 procent i kommission af det samlede beløb, som er blevet hvidvasket i forbindelse med showkampe med hans søn som topattraktion. Uden Messi som trækplaster, var kampene næppe blevet til noget.

Ifølge El Mundo er det vigtigt at understrege, at de omfattende undersøgelser ikke er tilendebragt, og at man derfor hverken kan drage den ene eller anden konklusion. Ifølge avisen Barcelona-avisen Sport afviser Messi-familien historien og overvejer for øjeblikket, om man skal foretage retslige skridt for at blive renset. Igen ifølge Sport afviser en kilde i det spanske Indenrigsministerium også, at Jorge Messi skal under mistanke.

Konkret samler den mistanke, som El Mundo bygger sin historie på, om, at hvidvaskningen skal være foregået efter følgende snedige model: Fordi, det var venskabskampe, der havde til formål at skaffe penge til velgørende formål, blev der udbudt billetter til folk, der ikke havde tænkt sig at komme, men gerne ville støtte projektet.

Hvor mange billetter, det var, blev ikke kontrolleret, og derfor var der åbent for, at man på den måde kunne få kanaliseret millioner af euro ind i et økonomisk system, hvor der kunne gøres rede for, hvor pengene kom fra.

- På grund af manglende offentligt tilsyn var det meget vanskeligt at kontrollere, om der er solgt 1000 eller 50.000 af den slags billetter, som El Mundo anfører.

0 kommentarer
Vis kommentarer