Mægtige München sikrede VM-titlen

Sydtyskerne føjede verdensmesterskabet for klubhold til årets imponerende rekordliste

Bayern München sluttede 2013 af med endnu en sejr. (Foto: Matthias Schrader/AP)
Bayern München sluttede 2013 af med endnu en sejr. (Foto: Matthias Schrader/AP)

For godt et halvt år siden rundede Bayern München sin perfekte sæson af med at vinde den tyske pokalfinale oven på mesterskabet og Champions League-triumfen.

Den såkaldte 'Treble' var i hus for de suveræne sydtyskere.

Nu er der ikke noget, der hedder i fodboldens verden hedder en 'Quadruple', men hvis der var, ville Bayern München også sidde på den. Faktisk kan de prale af fem trofæer denne sæson, for de vandt også den europæiske Super Cup over Chelsea.

Bayern-spillerne og træner Pep Guardiola kan gå på velfortjent juleferie med endnu et nyt trofæ til det i forvejen bugnende pokalskab efter en sikker 2-0-sejr over marokkanske Raja Casablanca. Det internationale fodboldforbunds klub-VM, FIFA Club World Cup, havde tyskerne ikke vundet før lørdag aften.

Siden de asiastiske og afrikanske mestre fra 2000 blev indlemmet med de europæiske og sydamerikanske til en lille klubverdensmesterskabs-turnering har de fleste finaler stået mellem europæere og sydamerikanere - ligesom i gamle dage.

Raja Casablanca forpurrede den plan ved at slå brasilianske Atletico MG med Ronaldinho, men i finalen var marokkanerne intet match mod mægtige München.

Allerede efter syv minutter bragte Dante gæsterne foran, og efter 22 minutter gjorde Thiago det til 2-0.

Se også: Ronaldinho så rødt i bronzekamp

Pludselig blev der meget stille blandt Rajas fans i Marrakech, som for første gang lagde græstæppe til mesterskabet.

Derfra kunne Bayern-spillerne - med Pierre Emil Højbjerg på bænken hele kampen - cruise endnu en titel hjem.

Med sejren har Bayern München vundet samtlige sine udekampe i international fodbold i år, hvor sydtyskerne blandt andet har besøgt Etihad Stadium i Manchester, Juventus Stadium, Wembley og Camp Nou.

0 kommentarer
Vis kommentarer