Her er de vildeste januar-transfers

2011 var året, hvor mange af de store, uventede transfers fandt sted i sidste øjeblik

Fernando Torres her i kamp mod Jores Okore, da han spilelde for FC Nordsjælland, er den dyreste transfer nogensinde fra Liverpool. Han kostede 450 mio.kr., da han skiftede til Chelsea i 2011. (Foto: Jens Dresling).
Fernando Torres her i kamp mod Jores Okore, da han spilelde for FC Nordsjælland, er den dyreste transfer nogensinde fra Liverpool. Han kostede 450 mio.kr., da han skiftede til Chelsea i 2011. (Foto: Jens Dresling).

13 dage har transfervinduet været åbent uden de store, chokerende handler til følge.

Det er helt normalt for januar, hvor det er sjældent de største handler finder sted. Januar er normalt måneden, hvor klubberne supplerer deres trupper, hvis der ekspempelvis er langvarige skader. En af de større handler ventes senere på ugen, når Kevin de Bruyne ventes at skifte fra Chelsea til Wolfsburg for 150 mio. kr.

Jose Mourinho er klar til at bruge pengene på at hente nemanja Matic hjem fra benfica for 180 mio. kr.

Her er en oversigt over seks store handler, der alle fandt sted i januar. Drogbas skifte til Galatasaray var dog ikke stor på den økonomiske front. Men Drogbas i sig selv er et stort fodboldnavn.

1. Fernando Torres fra Liverpool til Chelsea - januar 2011

27. januar bød Chelsea 360 mio. kr. til Liverpool for klubbens topscorer. Buddet blev straks afvist. Liverpool ville under ingen omstændigheder sælge topscoreren. Få dage senere indleverede spanieren et ønske om at blive solgt. Det fik Chelsea til at øge buddet, så Torres blev historiens dyreste spiller, der er solgt fra Liverpool. Siden har Torres ikke nået samme niveau. Han har blot scoret 19 mål i Premier League på tre år - Suarez har lavet 22 alene i denne sæson.

Pris: 450 mio. kr.Fernando Torres skiftede 31. januar 2011 og blev historiens største salg fra Liverpool.
Fernando Torres skiftede 31. januar 2011 og blev historiens største salg fra Liverpool.


-

2. Andy Carroll fra Newcastle til Liverpool - januar 2011

Han er historiens dyreste spiller på Anfield. Klubbens hjemmeside nåede 9,8 mio. sidevisninger 31. januar 2011, da han skiftede. Så mange sidevisninger svarer til hele to ugers trafik på hele eb.dks sportsite.

Han er tæt på også at være en af historiens største fiaskoer. For seks scoringer i 44 kampe var ingen imponerende bedrift for den næsten to meter høje angriber. da Brendan Rodgers kom til, var det et signal om, at Carrolls tid i klubben var ovre. Han blev lejet ud til West Ham i sidste sæson. Før denne sæson købte klubben ham for 18 mio. pund (162 mio. kr.). Derved endte Liverpool med et enormt tab på angriberen.

Pris: 315 mio. kr.Andy Carroll skiftede i sommer permanent fra Liverpool til West Ham. En angriber, som Liverpool mistede mange mio. pund på.
Andy Carroll skiftede i sommer permanent fra Liverpool til West Ham. En angriber, som Liverpool mistede mange mio. pund på.
3. Edin Dzeko fra Wolfsburg til Manchester City - januar 2011

Allerede 3. januar 2011 var han klar for den nyrige engelske klub. Prisen var et klart signal om, at Manchester City havde store armbevægelser og midlerne til at investere i truppen. Her var der på daværende tidspunkt faktisk tale om historiens næststørste indkøb i Manchester City efter Robinho.

Pris: 250 mio. kr.

Edin Dzeko er i princippet kun reserve, fordi Sergio Agüero er førstevalget. Men han har vist sine kvaliteter frem under argentinerens skadeforløb.
Edin Dzeko er i princippet kun reserve, fordi Sergio Agüero er førstevalget. Men han har vist sine kvaliteter frem under argentinerens skadeforløb.
4. Luis Suarez fra Ajax til Liverpool – januar 2011

Han blev i princippet hentet som makker til Fernando Torres, men sådan kom virkeligheden ikke til at udvikle sig. De nåede aldrig at spille sammen i den røde trøje. Han var stærkt på vej væk i sommer efter et kontroversielt år, hvor han i alt afsonede 18 spilledages karantæne. Han fik otte kampes karantæne for racistiske udtalelser i forbindelse med en kamp mod Manchester United. Siden fik han i foråret 2013 10 dages karantæne for at bide en modstander (Branislav Ivanovic). Men i denne sæson er der faldet ro på angriberen. Han har fundet melodien og

Pris: 205 mio. kr.Luis Suarez har til gengæld været en god investering for Liverpool. Han blev hentet i 2011 for lidt over 200 mio. kr., men koster i dag mindst 650 mio. kr., hvis han skal købes fri.
Luis Suarez har til gengæld været en god investering for Liverpool. Han blev hentet i 2011 for lidt over 200 mio. kr., men koster i dag mindst 650 mio. kr., hvis han skal købes fri.


5. David Luiz fra Benfica til Chelsea – janaur 2011

Brasilianeren kom fra Benfica, mens serberen Nemanja Matic gik den modsatte vej. Siden sin ankomst for snart tre år siden har Luiz været en profil på Stamford Bridge. Han er fleksibel og benyttes både i det centrale forsvar og på midtbanen. Tilmed har han et fantastisk sparketeknik, hvilket har ført til flere frisparksscoringer. Siden sidste sommer har han været sat i forbindelse med et skifte til Barcelona. Jose Mourinho står - indtil videre - fast på,at klubben ikke sælger ham til den spanske storklub.

Pris: 187 mio. kr.David Luiz kom til Chelsea tilbage i 2011. Han skrev en kontrakt frem til sommeren 2016, men Barcelona har gennem længere tid vist interesse for ham.
David Luiz kom til Chelsea tilbage i 2011. Han skrev en kontrakt frem til sommeren 2016, men Barcelona har gennem længere tid vist interesse for ham.


6. Didier Drogba fra Shanghai Shenhua til Galatasaray janaur 2013

Han kom ganske gratis sidste år. Derfor fik han 30 mio. kr. sidste år i januar for at underskrive aftalen frem til sommeren 2014. Derudover kom en løn i samme størrelsesorden. Så angriberen lider ingen nød, selv om han snart synger på sidste karriere-vers. Han har været en succes i den tyrkiske storklub og kan måske fortsætte udover denne sæson. Skarpheden er i hvert fald intakt foran modstanderens mål.

Pris: Gratis – kineserne betalte ikke lønnen.

Didier Drogba har kontrakt med Galatasaray frem til sommeren 2014. Tiden må vise om karrieren fortsætter for den 35-årige bomber.
Didier Drogba har kontrakt med Galatasaray frem til sommeren 2014. Tiden må vise om karrieren fortsætter for den 35-årige bomber.