Pavens fodboldhold for fred løb ind i to røde kort

Holdet Papa Francisco, som er skabt i Argentina som hyldest til paven om med budskabet om fred, står til karantæne, hvis de ikke opnår tilgivelse fra højere sted

Ernesto Ortiz fra fodboldholdet "Papa Francisco" knæler efter at have brændt en større chance i holdets første kamp mod Lujan. Holdet spiller i samme farver, som dem der optræder i Vatikanets flag (Foto: AP)
Ernesto Ortiz fra fodboldholdet "Papa Francisco" knæler efter at have brændt en større chance i holdets første kamp mod Lujan. Holdet spiller i samme farver, som dem der optræder i Vatikanets flag (Foto: AP)

Når bolden først bolden ruller om kap med det varme blod i en kampivrig fodboldspillers årer, hjælper selv nok så mange ave maria’er ikke.

Men et par spillere fra Papa Francisco, et argentinsk fodboldhold skabt i pavens navn for at udbrede fredens budskab i det til tider voldelige fodboldland, gør nok alligevel klogt i at runde den lokale kirke og tænde et par vokslys.

Se også: Her scorer paven pokalen

Holdet løb nemlig ind i hele to røde kort allerede i mandskabets anden kamp, fortæller The Guardian.

Se også: Glad pave: Gud gav os internettet

Der er endnu ikke kommet officielle kommentarer til udvisningerne fra det semiprofessionelle hold, der blev dannet i Buenos Aires af en af Pave Frans’ store beundrere Jorge Ramirez kort efter den lokale biskops indsættelse i embedet i Vatikanet.

Men de kommer måske først i skriftestolen.

Se også: Fredsduer angrebet af måge

Holdet mødte Trefules i en turneringskamp, hvor i alt fire spillere blev udvist, og det harmonerer ikke ret godt med klubbens fromt formulerede motto: ’Ingen hooliganisme, ingen vold og ingen fornærmelser’.

Flere af holdets spillere har dog på forhånd udtalt, at det kunne blive svært helt at leve op til det fredelige budskab i landets legendarisk ikke-fredelige fodboldrækker.

Se også: Pave Frans sagde fuck

- Det bliver lidt kompliceret, hvis vi kommer til at fornærme andre, men paven er jo argentiner og vil forstå os, har midtbanespilleren Fabian Gaddi tidligere udtalt.

Hvis de to udviste ikke opnår tilgivelse fra højere sted, vil de formentlig skulle udstå karantæne.

Pave Frans viser stor forståelse for ammende kvinder. Foto: AP Meninger Slyngelstuen i chok: Paven har nosser

0 kommentarer
Vis kommentarer