Mourinho slukket og trist efter CL-exit

Afdæmpet Chelsea-manager accepterer nederlaget til Atletico Madrid - uden at skyde med skarpt mod dommere og modstandere

José Mourinho accepterer nederlaget og siger til lykke til Atletico Madrid, der ikke har tabt endnu i årets udgave af Champions League. (Foto: AP)
José Mourinho accepterer nederlaget og siger til lykke til Atletico Madrid, der ikke har tabt endnu i årets udgave af Champions League. (Foto: AP)

Hvis man havde drømt om at møde en rasende José Mourinho med skarpe skud til dommere og modstandere efter kampen, blev man skuffet.

- Jeg synes, at begge hold starter kampen meget ens og lige. Begge vil kontrollere kampen, og vi havde måske en lille fordel indtil 1-1 - hvor efter alt er helt åbent igen. Vi havde kontrollen i måske fem-ti minutter, men så ikke mere, og da de scorer til 2-1 er det dræbende for os. Jeg plejer at sige, at sådan nogle kampe afgøres af redninger, og dem havde Atleticos målmand. Og et straffe... Et straffe er et straffe, siger José Mourinho, der for en gangs skyld ikke havde ammunition at fyre mod dommeren for den episode, der førte til Diego Costas afgørende pletskud fra 11 meter-pletten til 2-1.

Se også: TV: Atletico ydmyger Chelsea

Samtidig fik Chelsea-manageren også sendt en pæn rose-buket i retning af sin egen målmand, lejesvenden Thibaut Courtois, der havde afgørende aktioner - især en fornem fodparade i slutfasen.

- Det er muligvis turneringens to bedste hold, der mødes i finalen. Atletico har ikke tabt en kamp undervejs, og Real Madrid viste i München, hvad holdet kan, siger en desillusioneret José Mourinho, der nu kun har en outsider-mulighed for at hente en titel ved at hold Liverpool og Manchester City bag sig i Premier League's slutfase.

Set fra Madrid er sagen også enkel: Årsagen til den øjeblikkelige suces består af et for- og et efternavn:

Diego Simeone!

I hvert fald når man spørger Atletico Madrids forsvarsspiller Filipe Luiz.

- Simeone er nøglen til vores succes. Han kom her for tre år siden og vendte op og ned på alt, han gør et virkelig godt job, hvor han er helt nede i detaljer som, hvordan vi sover og spiser. Han tager sig af alt. Vi er meget taknemmelige, siger Filipe Luiz til Viasat.

Den 28-årige forsvarsspiller er for første gang med i den fornemste af alle klub-turneringer - og klar til finalen. Han kan næsten ikke fatte det.

- Det er fantastisk. Det her er det største i mig liv hidtil, men finalen bliver selvfølgelig helt utrolig. Jeg vil gøre alt for at vinde den. Hele sæsonen har været fantastisk indtil nu - men vi mangler jo lige at vinde fire kampe yderligere, siger Filipe Luiz og smiler skævt.

Atletico Madrid har tre kampe tilbage i ligaen, før de - måske - kan kåres som spanske mestre. Og så den der kamp i Lissabon mod Real Madrid den 24. maj...

- Da Chelses kom foran 1-0, tænkte jeg, at nu bliver det umuligt, fordi englænderne er så dygtige til at forsvare. Men så scorede Adrian et flot mål til 1-1, og så var alt åbent igen. Heldigvis gik det vores vej, siger Filipe Luiz.

Se alle højdepunkter her
Chelsea-Atletico Madrid 1-3: Se højdepunkterne her

0 kommentarer
Vis kommentarer