FIFA kræver forklaring efter ny skandale

Det internationale fodboldforbund vil have en forklaring fra Canover Watson, der er sigtet for korruption og hvidvaskning af penge

FIFA ønsker en forklaring ovenpå en ny skandale om korruption og hvidvaskning af penge (Foto: AP)
FIFA ønsker en forklaring ovenpå en ny skandale om korruption og hvidvaskning af penge (Foto: AP)

Det internationale fodboldforbund, FIFA, er berygtet for at agere på grænsen til det korrupte, og lørdag kom det så frem, at det højtstående FIFA-medlem Canover Watson er sigtet for korruption og hvidvaskning af penge.

Watson er ansat som observatør af FIFA til at kontrollere og styre finanser, så det kom som lidt af en bombe, at han angiveligt selv har set stort på lovgivningen.

Se også: Højtstående FIFA-medlem arresteret

Sigtelsen får nu FIFA til at kræve en forklaring fra Watson, der også besidder posten som vicepræsident for det caribiske fodboldforbund (CFU).

- I overensstemmelse med den etiske komité har vi spurgt Canover Watson, om han kan bidrage med flere oplysninger, end dem vi allerede kender, siger Domenico Scala, der er chef for den komité, hvor Canover Watson er ansat.

Han tilføjer, at man ikke vil foretage sig yderligere, før man kender sagens omfang.

Se også: Vi vil have sandheden om VM i Qatar

- Når vi har har mere information, vil vi overveje, hvilke konsekvenser der er hensigtsmæssige, siger Scala i en officiel udtalelse.

FIFA har længe været hårdt ramt af anklager om korruption, så sagen kommer ubelejligt for den udskældte præsident, Sepp Blatter, og resten af det internationale fodboldforbund.

Se også: FIFA-præsident freder russiske VM-værter

0 kommentarer
Vis kommentarer

Seneste Sport