Balkan-derby amok igen: Amputation og knivstik

Det går aldrig stille for sig, når de to Beograd-klubber Røde Stjerne og Partizan tørner sammen. Lørdagens kamp var heller ingen undtagelse

Som sædvanligt - fristes man til at sige - var der ballade til Beograd-derbyet i Serbien. (Foto: AP)
Som sædvanligt - fristes man til at sige - var der ballade til Beograd-derbyet i Serbien. (Foto: AP)

Det bliver af mange kaldt et af de mest drabelige derbys i verden. Røde Stjerne mod Partizan Beograd.

Der er altid garant for uroligheder på tilskuerpladserne, når de to serbiske ærkerivaler tørner sammen - og lørdag aften levede de i den grad op til deres ry.

Slutspillet i den serbiske liga begyndte denne weekend, hvor det helt store brag var mellem de to Beograd-klubber. Røde Stjerne fører ligaen suverænt med 42 point på førstepladsen, mens Partizan halter efter på plads tre med blot 28 point.

I februar i år endte kampen mellem Pananthinaikos og Olympiakos i det rene kaos. Her står formummede ballademagere over for en kampklædt politimand midt inde på banen. Foto: All Over Press Tæt på De ti mest berygtede klubber: Verdens værste hooligans

Dermed er mesterskabet for længst tabt for de sort/hvide, men kampen mod rivalerne fra den røde del af Beograd er altid et højdepunkt - også for tilhængerne og i særdeleshed for hooligansene.

Tidligere har flere fans mistet livet i det store Balkan-derby. Så galt gik det trods alt ikke lørdag aften, men der var stadig store uroligheder og alvorlige konsekvenser for nogle af tilhængerne.

Allerede efter få minutters spil gik de to hooligan-grupper amok på hinanden, men det eskalerede for alvor fem minutter før pausen, da begge grupper begyndte at smide sæder, romerlys og kanonslag efter hinanden.

(Foto: AP)
(Foto: AP)

(Foto: AP)
(Foto: AP)

(Foto: AP)
(Foto: AP)
 

En af tilhængerne nåede ikke at smide et kanonslag lang nok væk, og det resulterede i, at han fik to fingre amputeret på et nærliggende sygehus.

To fans måtte også få akut lægehjælp, da de blev stukket af modstandere-gruppen i et stort slagsmål.

Et talstærkt politi forsøgte at stoppe urolighederne, men det fik fansene til at gå endnu mere amok - og flere politifolk måtte da også behandles for mindre skader.

Der kom dog heldigvis mere ro på efter pausen, og kampen blev da også spillet færdigt. 1-1 endte det mellem de to rivaler, hvor der også blev plads til en udvisning til hvert hold til sidst i kampen.

 

19 kommentarer
Vis kommentarer