Barcelona støtter Chapecoense med kamp på Camp Nou

FC Barcelona vil hjælpe Chapecoense ved at afvikle en indbyrdes venskabskamp i Spanien næste sommer

Den brasilianske fodboldklub Chapecoense er blevet inviteret til at spille en venskabskamp mod FC Barcelona på Camp Nou.

Et flystyrt i Colombia 28. november betød på tragisk vis, at 19 af Chapecoenses spillere døde. I alt 71 mennesker om bord på flyet omkom.

Derfor har Barcelona torsdag inviteret Chapecoense til den spanske by i august næste år for at vise støtte og hjælpe den brasilianske klub i dens genopbygning.

- FC Barcelona ønsker at hylde de 71 mennesker, som døde i ulykken, samt deres familier.

- Så klubben arbejder på at gøre 2017-udgaven af Joan Gamper Trophy til en hyldest på vegne af fodboldens verden til dem alle, oplyser Barcelona på sin hjemmeside.

Barcelona spiller hvert år Joan Gamper Trophy mod et enkelt inviteret fodboldhold.

Den kamp, som er opkaldt efter en af Barcelonas stiftere, spilles en uge før starten af den spanske fodboldliga. I år var det mod italienske Sampdoria.

- Med denne invitation til Chapecoense ønsker Barcelona at samarbejde om at få genopbygget klubben, så den kan nå samme sportslige niveau, som den havde inden ulykken, lyder det fra Barcelona.

Alan Ruschel til højre ser ud til at være ved godt mod efter det fatale flystyrt for lidt over en uge siden, hvor han desværre mistede de fleste af sine holdkammerater. Foto: San Vicente Foundation Hospital. Intl. fodbold Få dage efter flystyrt: Nu går det overlevende mirakel

Intl. fodbold Fodboldhold styrtede i døden: Nu er de mestre

Otte Manchester United-spillere døde i München-ulykken i 1958. Foto: AP Sport Fem tragiske fly-ulykker, der chokerede fodboldverdenen

2 kommentarer
Vis kommentarer