Berygtet hooligan i fælden

En leder af Boca Juniors' mest voldelige fangrupperinger er blevet stoppet i Barajas lufthavnen i Madrid og sendt tilbage til Argentina, oplyser det spanske politi til nyhedsagenturet EFE

Mens størstedelen af klubbens fans måtte nøjes med at sende holdet af sted med en kæmpe fest, er en af de mere berygtede blevet stoppet i Madrid. Video: AP/SNTV

På søndag ser det endelig ud til, at returfinalen i Copa Libertadores mellem de argentinske ærkerivaler River Plate og Boca Juniors kan løbe af stablen.

Den første kamp endte 2-2 på Boca Juniors' hjemmebane La Bombonera, men returkampen på River Plates hjemmebane El Monumental blev aldrig afviklet, da en gruppe af hjemmeholdets fans angreb Bocas spillerbus på vej til stadion.

Kampen blev derfor udskudt to gange og er nu også blevet rykket til Spaniens hovedstad, Madrid, af sikkerhedsmæssige hensyn.

Og de mange sikkerhedsforanstaltninger ser nu også allerede ud til at have været i spil.

Således skriver det spanske nyhedsagentur EFE på baggrund af oplysninger fra kilder i det spanske politi, at politiet onsdag aften tilbageholdte Maxi Mazzaro i Barajas lufthavnen i Madrid. Mazzaro er kendt som en af de mest fremtrædende ledere af Boca Juniors' mest voldelige fangrupperinger, der i Argentina kaldes Barras Bravas.

Artiklen fortsætter under billedet...

Politiet vil være massivt til stede, når de to argentinske ærkerivaler fra River Plate og Boca Juniors tørner sammen søndag på Bernabeu i Madrid. Foto: AP.
Politiet vil være massivt til stede, når de to argentinske ærkerivaler fra River Plate og Boca Juniors tørner sammen søndag på Bernabeu i Madrid. Foto: AP.

Mazzaro er i forbindelse med kampen blevet forment adgang til Spanien som en del af de sikkerhedsforanstaltninger, som myndighederne har følt sig nødssaget til at tage inden finalekampen på Santiago Bernabeu søndag aften. Mazzaro har ifølge spanske AS en lang straffeattest og bliver af politiet i Spanien anset som en af de mest farlige Boca Ultras. Han er derfor også blevet sendt retur til Argentina.

Kampflytningen har mødt protester fra begge klubber og deres fans, men, som det ser ud lige nu, bliver kampen altså afviklet. Begge de to hold er således ankommet til Madrid, hvor det forventes at 10.000 tilskuere fra hver af de to klubber er rejst med for at støtte deres hold på Santiago Bernabeu. Yderligere 5.000 Boca-fans ledsagede onsdag morgen Boca-bussen på vejen til lufthavnen i Buenos Aires, inden at holdet fløj til Madrid.

Det eneste uvisse angående kampens afvikling er stadig den appel, som Boca Juniors har sendt til det sydamerikanske fodboldforbund, efter at forbundet nægtede at taberdømme River Plate.

Se også: Ny konflikt-farce er en realitet: 'Vi har ikke tillid til Øland'

Se også: Neymar: Alle store spillere skal prøve sig af i England

Se også: Ronaldo fik en lang næse: Så eksploderede hans søster i raseri

8 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere