Beskyttede sig mod corona: Fodboldfans mødte op iført heldragter

Der blev både affyret romerlys og anvendt fuld beskyttelse mod coronavirus af en flok tyrkiske fodboldfans

Tyrkiske fans affyrer romerlys - beskytter sig mod corona. Video: Kocaelispor Kulübü/Twitter

De tyrkiske fodboldfans er kendt for at være energiske og vilde, når de går til fodbold og støtter deres lokale hold.

Men i øjeblikket er fodbolden lagt i dvale grundet den voldsomme spredning af coronavirus verden over. Det har blandt andet betydet tomme tribuner på en masse stadions, mens stort set alle ligaer er blevet lagt i bero og udsat på ubestemt tid.

Og nu har også den tyrkiske fodboldklub Kocaelispor Kulübü bukket under for den farlige virus.

I hvert fald valgte en flok tilhængere af den tyrkiske fodboldklub søndag at møde op ude foran klubbens stadion iført hvide heldragter i et forsøg på at beskytte dem selv mod coronavirus.

Kocaelispor skulle møde Almedag i den femtebedste tyrkiske række, og her var klubbens fans altså ikke bange for at vise deres støtte og samtidig sende et vigtigt budskab. Det var endda, selvom samtlige kampe i landet i øjeblikket afvikles uden tilskuere som en konsekvens af coronavirus.

Det er ellers ikke mange dage siden, at danske F.C. København spillede for fyldte tribuner i Tyrkiet, da holdet mødte Istanbul Basaksehir i Europa League.

Efterfølgende skred det europæiske fodboldforbund, UEFA, dog til handling og udsatte både Europa League og Champions League på ubestemt tid.

UEFA suspenderer Champions League og Europa League

Derudover er sommerens EM i fodbold blevet udskudt til sommeren 2021.

Det vides endnu ikke med sikkerhed, hvornår og hvordan de europæiske ligaer bliver spillet færdigt. Indtil videre ligger fodbolden dog ikke stille i Tyrkiet, hvor der fortsat afvikles kampe.

--------- SPLIT ELEMENT ---------