Bizar optakt til kæmpe kåring: Dansk stjernes rival bedt om at blive væk

Norske Ada Hegerberg bliver ikke kåret som Europas bedste spiller, så nu har Pernille Harder kun en enkelt modstander tilbage

Pernille Harder kan stadig blive Europas bedste spiller. Foto: Henning Bagger, Ritzau/Scanpix
Pernille Harder kan stadig blive Europas bedste spiller. Foto: Henning Bagger, Ritzau/Scanpix

Torsdag bliver det offentliggjort, hvem der løber med titlen som Europas bedste kvindelige fodboldspiller, men optakten til prisuddelingen har ikke været en elegant en af slagsen.

Danske Pernille Harder, der til dagligt huserer i tyske Wolfsburg, er blandt de tre nominerede, men hun kan ikke komme til prisuddelingen torsdag, fordi Danmark spiller VM-kvalifikationskamp mod Kroatien. De to andre nominerede er to Lyon-spillere - norske Ada Hegerberg og franske Amandine Henry.

Nu viser det sig imidlertid, at norske Ada Hegerberg har fået at vide, at hun ikke behøver at dukke op til ceremonien, der finder sted i Grimaldi Forum i Monaco i forbindelse med lodtrækningen til herrernes Champions League-gruppespil klokken 18:00.

En oplysning, hun har følt sig nødsaget til at dele med tv-stationer i Norge, der ellers havde store planer for ceremonien.

– Jeg er nu blevet kontaktet af to af de største tv-kanaler i Norge, da de planlægger at tage til Monaco på torsdag i forbindelse med UEFA-prisuddelingen, fordi jeg er nomineret. Da jeg ligger inde med information, som betyder, at det vil være spild af tid, så må jeg dele følgende information med jer, skriver hun indledende i en e-mail til TV2 Norge, inden hun uddyber.

– Fredag i forrige uge blev jeg informeret af en af toplederne i Lyon, som har fået besked fra UEFA om, at vinderen af trofæet var en af de to, som ikke kan møde op (Pernille Harder eller Amandine Henry red.), og at jeg heller ikke behøver at møde op, skriver hun og oplyser desuden, at hun ikke vil kommentere sagen yderligere.

Artiklen fortsætter under billedet.

Ada Hegerberg har fået at vide, at hun ikke behøver komme til prisuddelingen. Hun vinder nemlig ikke. Foto. AP
Ada Hegerberg har fået at vide, at hun ikke behøver komme til prisuddelingen. Hun vinder nemlig ikke. Foto. AP
 

Det betyder altså, at vinderen af prisen under alle omstændigheder vil være fraværende. Til gengæld betyder det så også, at chancen for dansk hæder er steget markant.

Pernille Harder har tidligere udtrykt utilfredshed med UEFA's planlægning, der gør det umuligt for hende at møde op til prisuddelingen.

- Det er selvfølgelig ærgerligt, at jeg ikke kan komme på grund af en UEFA-turnering. Det er lidt et dårligt signal at sende fra UEFA, i forhold til det man snakker om med ligestilling. Jeg kan jo bare håbe, at det bliver ændret til næste år. At man arrangerer det her ud fra både herrernes og damernes programmer, sagde hun ved den lejlighed til Ekstra Bladet.

Du kan læse hele interviewet med den danske angriber her: Se også: Skandaløs planlægning: Pernille Harder må blive væk fra stor prisuddeling

Lyons Amandine Henry er eneste modstander for Pernille Harder i kampen om at vinde den prestigefyldte pris. Foto: AP
Lyons Amandine Henry er eneste modstander for Pernille Harder i kampen om at vinde den prestigefyldte pris. Foto: AP
 

Se også: Fra Aarhus til La Liga: Så meget scorer AGF på keeper-salg

Se også: Griner med på Brøndby-stikpille: - Vi skal nok overhale dem

FCM har smidt et vanvittigt lavt bud på Brøndbys Simon Tibbling, men det kan stige til rekordhøjder. Foto: Jens Dresling Sport og Spil Superligaen indefra: Tibbling kan blive rekorddyr FCM-spiller

9 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere