Bizart: Forbyder sort fodbold-magi

Fodboldforbundet i Rwanda tvunget til at skride ind over for heksekunst i landets bedste række

Foto: AP
Foto: AP

Nogle gange føler angribere i Superligaen, at modstanderens mål er forbandet.

Spørg eksempelvis OB-spillerne, der fyrede af 18 gange mod AC Horsens-målet uden at score sidst i august.

I Rwanda er det med forbandede mål imidlertid ganske håndgribeligt.

Lige før juleaften valgte fodboldforbundet i Rwanda, FERWAFA, simpelthen at slå ned på brugen af forbandelser, sort magi og heksekunst i landets bedste række.

Det skete efter en kamp i landets bedste række mellem Mukura Victory Sports og Rayon Sports endte i total farce. Rayon-angriberen Moussa Camara fjernede under kampen en genstand, som var placeret ved Mukura-målet.

Handlingen fik målmand Andre Mazimpaka til at reagere øjeblikkeligt og Rayon-angriberen blev jagtet rundt på banen af flere rasende Mukura-spillere.

Ved sin handling hævede Moussa Camara angiveligt den forbandelse, juju, som var kastet over målet. Hensigten ufortalt så havde det effekt. Bare fem minutter senere scorede Rayon-angriberen.

- Vi har ingen muligheder for at straffe brugen af heksekunst, fordi der er ingen steder i verden, det er blevet bevist, at det kan påvirke udfaldet af en kamp, forklarer forbundets vice-præsident Vedasite Kayiranga til Rwanda-avisen The New Times.

- Den vold mellem spillerne, der opstår, når et hold beskyldes for at bruge det, betyder imidlertid, at vi har besluttet at indføre love på området, siger han og konstaterer samtidig at brugen af overnaturlige kræfter udgør en trussel for fodbolden i Rwanda.

Forbundet besluttede juleaften af indføre regler, hvor både klubber og spillere kan straffes for at bruge sort magi. For spillere kan det udløse op mod tre spilledages karantæne.

- Da der ikke er nogen videnskabelig måde at bevise brugen af heksekunst, så vil restriktionerne blive baseret på dommerens indrapporteringer. Alt der vurderes at understøtte heksekunster vil blive taget i betragtning, konstaterer Vedasite Kayiranga.

Det er måske værd at notere, at selv i Harry Potter-spillet quidditch er der kraftige restriktioner mod brug af magi under kampene.

Du kan se højdepunkterne fra den bizarre kamp her - tjek omkring 6.30.

7 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere