Blatters advokat: Halv milliard var retfærdig

Den tidligere FIFA-boss beskyldes for på uretfærdig vis at have tilraget sig millioner

En halv milliard var passende udbetaling til Blatter og hans to venner (Foto: AP)
En halv milliard var passende udbetaling til Blatter og hans to venner (Foto: AP)

Den tidligere FIFA-præsident Sepp Blatter og to andre tidligere topfigurer i fodboldens verdensorganisation har ifølge beskyldninger beriget sig selv med millioner af schweizerfranc, mens de endnu havde stor indflydelse.

80-årige Blatter har ikke selv kommenteret beskyldningerne, men han lader via sin advokat omverdenen vide, at han ser frem til at tilbagevise påstandene.

- Vi ser frem til at vise FIFA, at Hr. Blatters kompensationsudbetalinger var korrekte, retfærdige og i overensstemmelse med, hvad lederne i andre store professionelle sportsligaer i verden har fået, siger advokat Richard Cullen i en udtalelse.

Sport Meldt til politiet: Blatter og hans lakajer scorede halv milliard

FIFA skrev fredag på sin hjemmeside, at Sepp Blatter samt tidligere FIFA-generalsekretær Jerome Valcke og tidligere vicegeneralsekretær Markus Kattner har beriget sig selv med 80 millioner dollar svarende til cirka 530 millioner kroner over en periode på fem år.

FIFA oplyser, at det er en koordineret indsats mellem de tre personer, der har gjort, at de kunne få udbetalt de mange penge gennem årlige lønforhøjelser, VM-bonusser og andre bonusser.

Udbetalingerne, der er foretaget mellem 2011 og 2015, ligger angiveligt over det niveau, som ellers var normalt for løn og bonusser i den periode.

En person tæt på Markus Kattner siger til Reuters, at "ingen af de oplysninger, som er kommet frem, er ukendte for kompensationskomitéen".

Jerome Valcke har ikke kommenteret beskyldningerne, som, hvis de er rigtige, kan være i strid med schweizisk lovgivning.

FIFAs konklusioner i undersøgelsen af de tre tidligere bossers lønforhold er midlertidige, og det skal nu undersøges nærmere, om de har brudt nogle regler og love.

FIFA oplyser, at oplysningerne er udleveret til de schweiziske efterforskere, som fredag ransagede FIFAs hovedkvarter i Zürich.

Oplysningerne vil ligeledes blive udleveret til de amerikanske myndigheder.

En afslappet Infantino på tribunen i Basel i selskab med den fungerende UEFA-præsident Villar Llona og den spanske elefantdræber, eks-kongen Juan Carlos. I baggrunden med hånden på panden anes grækeren Theodoridis, en nær ven af Infantino og måske den nye UEFA-præsident. Foto: AP Jan Jensen Grådig diktator: Den magtbegærlige FIFA-præsident

7 kommentarer
Vis kommentarer