Boca Juniors uenig i afgørelse: Vi vil ikke spille kampen

Boca Juniors-præsidenten Daniel Angelici fortæller, at klubben ikke ønsker at afvikle returfinalen i Copa Libertadores. De vil have River Plate diskvalificeret

Copa Libertadores-finalen blev i to omgange aflyst, efter Boca Juniors' spillerbus blev angrebet. Af mafiaen, mener borgmesteren i landets hovedstad. (Video: AP/SNTV)
Følg Fodbold

Tirsdag mødtes det sydamerikanske fodboldforbund, CONMEBOL, med repræsentanter fra River Plate og Boca Juniors for at afgøre, hvordan returfinalen i Copa Libertadores skal afvikles.

Finalen skulle være spillet på River Plates hjemmebane El Monumental lørdag aften, men hjemmeholdets fans angreb Boca Juniors' spillerbus på vejen til stadion, og kampen blev derfor udskudt.

For få timer siden meddelte CONMEBOL så, at kampen vil blive spillet udenfor Argentina, og at den nye kampdato vil blive enten den 8. eller 9. december.

Men det nægter Boca Juniors.

Artiklen fortsætter under billedet...

Fans fra River Plate angreb Boca Juniors' spillerbus på vejen til stadion. Foto: José Romero / Ritzau Scanpix.
Fans fra River Plate angreb Boca Juniors' spillerbus på vejen til stadion. Foto: José Romero / Ritzau Scanpix.

Klubben har officielt anmodet om at få aflyst kampen, diskvalifceret River Plate og få tildelt Copa Libertadores-trofæet, og CONMEBOL's disciplinære panel afgør da også i disse dage, hvorvidt River Plate skal straffes yderligere:

- Vi er ikke interesseret i at spille kampen overhovedet, men vi vil afvente disciplinærpanelts beslutning. Vi mener, at der er præcedens for en dom i vores favør. Hvis afgørelsen ikke tilgodeser vores anmodning, vil vil appelere den, og hvis den appel også bliver afvist, vil vi tage sagen op på et højere niveau.

- Vi er ikke i en tilstand, hvor vi kan spille finalen. Jeg er ikke enig mod CONMEBOL i at sætte en ny dato, og vi vil gerne takke alle de hold i Sydamerika, der har vist solidaritet med Boca Juniors. Jeg håber, at panelet tager sig god tid til at se bevismaterialet igennem, og at det vil ende ud med en straf, der gør det klart, at vold ikke hører til i fodboldens verden, fortalte Boca Juniors' præsident Daniel Angelici umiddelbart efter mødet til pressen ifølge spanske AS.

Præsidenten henviser blandt andet til de to holds indbyrdes møde i Copa Libertadores-ottendedelsfinalerne i 2015, hvor Boca Juniors blev diskvalificeret, efter at holdets fans sprayede en pebersprays-lignende væske i ansigtet på flere af River Plates spillere.

Det forventes, at CONMEBOL's disciplinære panel vil nå frem til en afgørelse torsdag.

Kæmpe ballade inden CL-brag: Kastede molotov-cocktail mod fans

Spektakulært nyt om årets fodboldskandale: Skal spilles i nyt land

Stod for den værste Superliga-debut nogensinde: FCK-flop indstiller karrieren

Mere fra Ekstra Bladet+

Den 4. november 2020 forgreb Danmarks regering sig på demokratiet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind