Brandvarm dansker storroses: Men træner tror han er norsk

Den tidligere AaB-back Joakim Mæhle har haft et fremragende år i Genk, og han er måske den bedste højre back i Belgien, lyder det nu fra tidligere toptræner

Joakim Mæhle (t.h.) høster store roser i sin belgiske klub. Foto: Ritzau Scanpix
Joakim Mæhle (t.h.) høster store roser i sin belgiske klub. Foto: Ritzau Scanpix

De fører den belgiske liga med ni point ned til Club Brugge og Antwerpen, og i det hele taget har det indtil videre været en fremragende sæson for Genk, der også fortsat er med i Europa League.

Mens Marcus Ingvartsen stort et ikke har haft en rolle på holdet, har højre back Joakim Mæhle været fast mand på holdet, og ifølge Johan Boskamp har Mæhle storspillet.

Hollænderen Boskamp er en stor stemme i det belgiske, hvor han over en lang årrække stod i spidsen for klubber som Anderlecht, Genk, Genk og Standard Liege, ligesom han har haft trænerjob i blandt andet England. Nu analyserer han kampe.

Selv om han lige har problemer med Mæhles nationalitet, er han begejstret for det, han har set fra Genks højre back.

- Mæhle, han er norsk, ikke? Han angriber fremragende. Han er måske den bedste højre back i Belgien. Positioneringen skal stadig blive bedre, men det skal nok komme for knægten. Han kan også stadig forbedre sine pasninger, siger hollænderen til Het Laaste Nieuws og forklarer, hvorfor han mener, Mæhle er bedre end nogle af de andre backs i belgisk fodbold:

- Mæhle har mange flere fodboldmæssige kvaliteter. (Collins) Fai og (Luis Pedro) Cavanda (begge fra Standard Liege, red.) har ikke helt samme klasse. De forsvarer måske lidt bedre, lyder det blandt andet fra Boskamp.

Joakim Mæhle, 21 år, skiftede til Genk tilbage i 2017 fra AaB. Han var i januar genstand for bud fra engelske Southampton, og til sommer ventes det, at den danske back er med i Niels Frederiksens U21-landsholdstrup, der tager til U21-EM i Italien.

Genk slog blandt andet Brøndby ud af Europa League-kvalifikationen denne sæson - klubben har i Europa League trukket Slavia Prag i den kommende knockoutrunde.

Michael Laudrup er vendt hjem til Danmark. Arkivfoto: Claus Bech/Ritzau Scanpix Dansk fodbold Michael Laudrup flytter
Disse fire mænd efterlyses af politiet. Foto: Københavns Vestegns Politi Brøndby Kender du disse mænd? Politiet efterlyser hooligans

2 kommentarer
Vis kommentarer