10 Champions League-spillere med yderst overraskende klubfortid

Champions League er som oftest for de spillere, der allerede tidligt viste stort talent. Men nogle Champions League-spillere har også været på længere omveje i karrieren, før de nåede øverste niveau i europæisk fodbold

Masser af mål: Aubameyang-hattrick sender Dortmund i CL-kvartfinale.

Verdens fornemmeste klubturnering, Champions League, er i gang.

Henover sæsonen vil verdens bedste spillere fascinere og underholde, når de jagter billetterne til finalen, der spilles i ukrainske Kiev 26. maj 2018.

Men stjernernes veje til den hæderkronede turneringer er mangfoldige.

Herunder kan du se nogle af de mærkværdige karrierer, som CL-spillerne har på CV'et.

 

***

Paulinho, FC Barcelona

Paulinho er ny mand i Barcelona-trøjen. Foto: AP
Paulinho er ny mand i Barcelona-trøjen. Foto: AP

Begyndte som 18-årig i FC Vilnius i Litauen og tilbragte senere en sæson i LKS Lodz.

 

Aaron Onanare, CSKA Moskva

23-årig nigeriansk forward, der har spillet i Vålerenga og Sarpsborg i Norge.

 

Naby Keïta, RB Leipzig

Midtbanemanden har fra sommeren 2018 hjemmebane på Anfield. Foto: All Over Press
Midtbanemanden har fra sommeren 2018 hjemmebane på Anfield. Foto: All Over Press

Den kommende Liverpool-spiller spillede i 2013/2014-sæsonen for den lille Ligue 2-klub Istres. Nu solgt til Liverpool fra sommeren 2018 for over 400 millioner kroner.

 

Pierre-Emerick Aubameyang, Dortmund

Aubameyang har scoret masser af mål i Dortmund-trøjen. Foto: AP
Aubameyang har scoret masser af mål i Dortmund-trøjen. Foto: AP

Aubameyang havde tre år som del af horden af spillere, AC Milan ejede. Aubameyang var blandt andet på lån i Dijon og som reserve i Lille og AS Monaco, dengang klubben i fyrstedømmet var i alvorlige økonomiske problemer.

 

Henry Onyekuru, Anderlecht

En 20-årig, nigeriansk forward, der som 13-årig flyttede fra Nigeria til Senegals hovedstad Dakar for at spille på det Qatar-ejede Aspire Academy. Onyekuru blev efter et par gode sæsoner hos Eupen købt af Everton denne sommer og lejet tilbage til belgiske Anderlecht.

 

Serey Dié, Basel

En vej fra Vestafrika til Europa er at tage til en nordafrikansk klub. Det var den vej, Hobros Quincy Antipas i sin tid tog fra Zimbabwe, og Basels Serey Dié gjorde i 2006 noget lignende med et skifte til først Goulette et kram i Tunesien og derefter ES Sétif i Algeriet, før FC Sion hev Dié til Europa som 23-årig.

 

Kamil Glik, AS Monaco

Kamil Glik har slået igennem i både Monaco og på det polske landshold. Foto: AP
Kamil Glik har slået igennem i både Monaco og på det polske landshold. Foto: AP

Glik begyndte som talent i Real Madrids ungdomsafdeling, men først efter to år i den lille polske klub Piast Gliwice og et udlån fra Palermo til Bari kom Glik som 23-årig på kursen mod eliten med et skifte til Torino.

 

Juan Cuadrado, Juventus

Lynhurtige Cuadrado har spillet for flere af Europas største klubber. Foto: AP
Lynhurtige Cuadrado har spillet for flere af Europas største klubber. Foto: AP

I 2011 lejede Udinese den 23-årige colombianer til den lille Serie A-klub Lecce, da man ikke kunne finde plads til kantspilleren på førsteholdet. Cuadrado og Lecce rykkede ned i maj 2012, men sydamerikaneren havde bevist nok til et skifte til Fiorentina, hvor han blev en profil i Serie A.

N'Golo Kanté, Chelsea

Franskmanden er en nøglespiller for de engelske mestre. Foto: All Over Press
Franskmanden er en nøglespiller for de engelske mestre. Foto: All Over Press

Spillede som 22-årig i 2012/2013-sæsonen for Boulogne i tredjebedste række i Frankrig. I ungdomsårene afviste en lang række større franske klubber Kanté, der efter deres mening var for lille.

 

Dani Quintana, FK Qarabag

Valencia-produkt, der aldrig nåede på førsteholdet og så sent som i 2011 spillede i fjerdebedste række for Spanien for Huracán Valencia, der såmænd lukkede ned efter den sæson. Har desuden spillet seniorfodbold for Pucol, Ontinyent, Alzira, Racing Ferrol, Olímpic Xátiva og Gimnástic, før gennembruddet kom i polske Jagiellonia Bialystok (!). Er Qarabags bedste, hvis han når tilbage på sit niveau fra før en skade i februar.

Følg Champions League LIVE klokken 20.45 på ekstrabladet.dk.

I et lækkert magasin på 132 sider fortæller Tipsbladet alt, der er værd at vide om de 32 hold op til den nye sæson i Champions League med karakterer til alle hold spillere og trænere.

Køb Champions League-magasinet HER.

Magasinet kan også købes hos følgende butikker: Bilka, Føtex, Kvickly, Super Brugsen, Lidl, Q8, Circle K, Aldi, Shell, Nærkøb, 7-Eleven, Løvbjerg, Eurospar, Spar, Letkøb, Elite, Meny, OK+, YX/Ekstra, Københavns Lufthavn.

Cuadrados konge-flugter sikrer Juve-sejr i top-brag:

Coutinho skal nok få spilleglæden tilbage i Liverpool, mener Jan Mølby. Foto: AP Sport og Spil Mølby: Sådan går det Coutinho i Liverpool

Van der Vaart har haft alt andet end et succesfuldt ophold i FC Midtjylland. Foto: Ernst van Norde Sport og Spil Dommen over de 50 vigtigste Superliga-køb: Sådan gik 2016-transfervinduet

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen